Bani

Curs valutar: Cât costă euro și dolarul de 8 Martie

57
(reînnoit 23:11 07.03.2021)
La începutul acestei săptămâni, euro pierde din putere, iar dolarul crește nesemnificativ. Mai jos sunt datele anunțate de Banca Națională.

CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că luni, 8 martie, un dolar american echivalează cu 17,57 lei, un euro - cu 21,15 lei, o hrivnă ucraineană – 63 de bani, un leu românesc - 4 lei și 33 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 08 martie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 08 martie 2021

În comparație cu săptămâna trecută, un dolar a crescut cu un ban, euro a pierdut patru bani, iar leul românesc e mai ieftin cu un ban. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân la aceeași valoare. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM, curs valutar, curs
Tematic
Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19
CFM a găsit bani pentru achitarea restanțelor salariale - Iată sursa
Курс валют

Curs valutar BNM pentru 19 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul

130
(reînnoit 08:43 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova la sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

130
Tagurile:
dolar, euro, curs.md, curs valutar BNM
Tematic
Volodin: Rusia devine tot mai independentă față de dolar
Ţările din Asia-Pacific, pregătite să treacă la tranzacţii comerciale fără dolar


Загрузка...
Parc

Ce faci în weekend în Chișinău: Lista evenimentelor organizate de Primărie

123
(reînnoit 19:27 18.06.2021)
Municipalitatea organizează în acest weekend mai multe concerte în aer liber. Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Sâmbătă și duminică, autoritățile locale din Capitală organizează diverse manifestări cultural-artistice în aer liber. Concertele se vor desfășura între orele 10:00 și 14:00.

Astfel, fiecare poate alege între: programe de muzică populară, concerte cu muzică din creața compozitorilor autohtoni în interpretare corală a colectivelor de copii, muzică corală și romanțe, programe de dansuri, inclusiv populare, recitaluri de poezie, expoziții cu lucrări din creația copiilor, ateliere, master class, dar și alte activități interactive. 

Totodată, doritorii pot asista la manifestări cu genericul „Duminica Mare”, care vor avea lor sâmbătă, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire" din str. Miron Costin, sectorul Râșcani, iar duminică evenimentul se va desfășura în Parcul „Alunelul”, sectorul Buiucani.

Sâmbătă, 19 iunie:

  • În parcul „Alunelul” va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: „Prin creație spre stele”. Se vor organiza ateliere practice, activități cognitiv-distractive pentru copii, prezentarea lucrărilor copiilor Centrului de educație estetică „Lăstărel”.
  • În parcul „Valea Trandafirilor” (Havuzul muzical) se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Botanica baștina mea”. La eveniment va participa ansamblul Folcloric „Doina” (program de muzică populară), studioul de creație a copiilor „TIGY Academy” (program de muzică ușoară, corul „Poiușcie serdța” (program de muzică corală și romanțe) și ansamblul Folcloric „Baștina” (muzică populară).
  • În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din str. Miron Costin va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: "Duminica Mare". Programul artistic va conține melodii și dansuri populare, prezentate de Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”, sectorul Râșcani, Ansamblul folcloric „Opincuța”, Ansamblul „Zâmbetul”, Ansamblul de fluieraș, Ansamblul „Cireșarul”, Ansamblul folcloric „Ștefăneii”. Totodată, va avea loc o expoziție de lucrări plastice ale copiilor de la Centru de activitate extrașcolară „Curcubeul” din sectorul Râșcani.
  • La Scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, 57 va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul „Curcubeul muzical”. La concert vor fi prezentate piese muzicale ale compozitorilor autohtoni în interpretarea corului „Allegretto” al CCCT „ Evrica”.
  • În scuarul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” se va desfășura manifestarea „Luna lui Cireșar”. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, prezentări, master class, ateliere (pictură, creație confecții tehnice, aeromodelism, arta decorativă) etc.

Duminică, 20 iunie:

  • În scuarul Dokuceaev se va prezenta un program cultural-artistic „Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului”. În cadrul evenimentului vor avea loc dansuri, recital de poezie, cântece, scenete teatrale prezentate de CCC „Floarea Soarelui”, ansamblul de dans modern „Tip-Top” și ansamblul de dans sportiv „Tinerețe”.
  • În scuarul din str. Kiev, Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” va prezenta un program cultural-artistic cu genericul: „Împreună creăm frumosul”. la eveniment va fi prezentată și o expoziție de origami cu lucrările copiilor de la Centrul de Creație Tehnică, sector Râșcani, master class de origami.
  • În scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, va avea loc un program muzical „Plai moldovenesc”, cu participarea ansamblului etnofolcloric „Ciucurel”, fondator Colegiul „MondostudArt”, ansamblul „MOLDOVIȚA” și grupul muzical de la CC „Convorbitorul”.         
  • La parcul „Alunelul” se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Duminica mare”. Va fi prezentat un spectacol muzical dedicat sărbătorii creștine ortodoxe „Duminica Mare”, cu participarea artiștilor Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă”.  

Autoritățile îndeamnă participanții la evenimente să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
primărie Chişinău, Capitală, concert


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Momentele dificile pot fi depășite: Sfaturile psihologilor