Urnă de vot

Pentru cine ar vota moldovenii la prezidențiale dacă duminică am avea alegeri

268
(reînnoit 20:47 29.06.2020)
Un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor arată cine sunt candidații preferați de moldoveni pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar ajunge în Legislativ. Totodată, în cazul alegerilor prezidențiale moldovenii au doi favoriți. Datele se conțin într-un sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Alegeri prezidențiale

Igor Dodon și Maia Sandu sunt candidații favoriți la funcția de președinte al statului. Potrivit sondajului, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, 35,8% din alegătorii Republicii Moldova sunt dispuși să voteze pentru actualul președinte, Igor Dodon.

Pentru fostul premier, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, sunt gata să-și exprime voturile 19,6% dintre cetățenii țării. Pentru liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ar vota 5,5 % dintre cei chestionați, iar pentru liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și-ar da votul 4,1 % dintre moldoveni. Ceilalţi politicieni incluşi în sondaj au acumulat sub 2 la sută.

Alegeri parlamentare anticipate

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în noul Legislativ. Potrivit sondajului, cele mai multe voturi, 35,9%, le-ar obține Partidul Socialiștilor, urmat de PAS cu 19,8%. PPDA-ul lui Andrei Năstase ar acumula 5,2% din sufragii, iar Partidul Nostru - 4,5 %. Pentru Partidul Democrat și-ar da votul 2,9 % din electorat, ceea ce înseamnă că partidul nu ar accede în Parlamentul de nouă legislatură.

Totodată, doar 26,3% dintre respondenți au avut o atitudine pozitivă față de alegerile parlamentare anticipate. restul au spus că acestea nu sunt necesare sau nu au știut ce să răspundă

Sondajul a fost realizat în perioada 20 - 27 iunie 2020 pe un eşantion de 1127 de persoane. Marja de eroare este de plus-minus trei la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

268
Tagurile:
Parlamentul RM, Președintele RM, data alegerilor, Alegeri
Tematic
Cine va conduce Guvernul până la alegerile prezidențiale: Ce spune Ion Chicu
Ce partide vor avea dreptul să participe la alegerile locale din septembrie
Курс валют

Curs valutar BNM: Cât costă euro și dolarul la sfârșit de săptămână

58
(reînnoit 15:45 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat în weekend euro și dolarul - iată cursul valutar stabilit de BNM pentru acest sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
weekend, curs valutar BNM, curs.md
Tematic
Pandemia ar putea să declanşeze o criză mondială a alimentelor mai ales în țările sărace
Deși economia este marcată de criză, numărul angajaților la Buget a crescut – expert


Загрузка...
Курс валют

Curs valutar BNM pentru 19 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul

137
(reînnoit 08:43 19.06.2021)
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova la sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. La cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei anunțat pentru ziua de vineri, care este valabil și în zilele de weekend, astăzi un euro va putea fi procurat cu 21.21 de lei, cu 25 de bani mai puțin față de ziua de joi. În schimb valoarea dolarului a crescut în ultima zi a săptămânii. De la 17.71 de lei cât a costat pe 17 iunie, la 17.78 lei. Neschimbată a rămas valoarea hrivnei ucrainene și a rublei rusești. Astfel, pentru o hrivnă vom scoate din buzunare 0.65 de bani, iar pentru o rublă - 0.24. Leul românesc s-a ieftinit și el cu 5 bani și costă 4.30 lei moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
dolar, euro, curs.md, curs valutar BNM
Tematic
Volodin: Rusia devine tot mai independentă față de dolar
Ţările din Asia-Pacific, pregătite să treacă la tranzacţii comerciale fără dolar


Загрузка...
O clădire s-a prăbușit în orașul Antwerpen, Belgia

Tragedia din Belgia: Informații de ultimă oră - reacția Maiei Sandu