inundații - fotografie simbol

Un oraș din Moldova, aproape înghițit de ape: Poliția vine cu un avertisment Video

1193
(reînnoit 14:59 06.06.2019)
Ploile abundente căzute în ultimele ore, toate drumurile din orașul Căușeni au fost inundate, astfel că circulația rutieră în această localitate este anevoioasă, iar pe alocuri chiar și restricționată de către oamenii legii.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik, S.P. Inspectoratul Național de Patrulare îi informează pe locuitorii orașului Căușeni și pe persoanele care intenționează să ajungă acolo că din cauza precipitațiilor abundente se circulă cu dificultate în tot orașul, în special pe strada Iurii Gagarin.

Polițiștii de patrulare monitorizează situația rutieră, ajută conducătorii auto și, unde este necesar, redirecționează transportul. Vă îndemnăm să circulați cu viteza recomandată și să vă conformați indicațiilor inspectorilor de patrulare.

Iată situația ce se întâmplă pe șoseaua de centură Căușeni, la ieșirea spre satul Cârnățăni.

1193
Tagurile:
video, Moldova, Căușeni
Тема:
Prognoza meteo: surprizele primăverii (40)
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

31
(reînnoit 09:07 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să fie prudenți.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...
Ninsoare

Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene

331
(reînnoit 15:11 26.01.2021)
Meteorologii au emis cu puțin timp în urmă o avertizare Cod portocaliu de condiții meteorologice complicate – vom avea ninsori, lapoviță și vânt puternic.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Vremea se strică în toată țara. Meteorologii au emis in Cod portocaliu de condiții meteo complicate, valabil în zilele de 27-28 ianuarie.

În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

Totodată, se va intensifica vântul din nord, până la 15-20 m/s (55-70km/h).

Izolat va viscoli și se vor forma troiene.

Meteorologii mai atenționează că se vor va forma depuneri de lapoviță, pe drumuri va fi ghețuș.

Vremea se va răci considerabil, temperaturile vor coborî până la -2..-5 grade Celsius, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi. În următoarele zile, minimele nocturne vor ajunge până la -6..-9 grade.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

331
Tagurile:
troiene, viscol, lapoviţă, ninsoare, cod portocaliu, Meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi


Загрузка...

Emisiunea ”Obiectiv” cu Dumitru Chitoroagă: performanțe noi în domeniu biologiei

0
(reînnoit 08:17 27.01.2021)
În Republica Moldova nu este ușor să fii cercetător și adesea îndeplinești această misiune din plăcere și pasiune, chair dacă remunerarea nu este întotdeauna motivantă.

Alina Trofim este una dintre cele mai ambițioase și creative femei din domeniul științific. Ea a început să creeze proiecte de cercetări ecologice pe când era studentă la facultate. Peste un timp, soarta a adus-o în fața microscopului și, prin diverse cercetări și analize, a început să obțină culturi pure de alge cianofite. În urma experimentelor făcute, a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează acum cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.

0


Загрузка...