Poliția

Chișinăuienii, somați de Poliție nu iasă înarmați în centrul Capitalei

404
(reînnoit 14:31 08.05.2019)
În contextul evenimentelor care vor avea loc mâine, 9 mai, în Capitală, dar și pe teritoriul țării, Poliția va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik, S. P. În vederea asigurării bunei desfășurări a manifestațiilor, dar şi pentru crearea unui climat de siguranță a tuturor participanților, Inspectoratul General al Poliției vine cu o serie de recomandări.

Și anume:   

  • să respecte legislația, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliției;
  • este interzisă deținerea de arme, de explozive, de orice substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor;
  • să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;
  • să respecte semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluidității;
  • să nu lase în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc.);
  • să supravegheze copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

În acest scop, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanților la trafic și vor redirecționa deplasarea transportului pe parcursul desfășurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulației rutiere.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției solicită respectuos conducătorilor auto să respecte întocmai restricțiile instituite.

Restricții de circulație în centrul orașului Chișinău

Totodată, oamenii legii îi îndeamnă pe cetățeni, pentru a evita blocajele de trafic, să opteze pentru mijloacele de transport în comun, iar cei care se vor deplasa cu transportul personal sunt rugați să se conformeze cerințelor Poliției.

IGP menționează, că pe timpul manifestațiilor, în Capitală va fi restricționată deplasarea transportului public cât și a celui privat, cu rediționarei acestuia pe alte străzi adiacente.

Pe parcursul desfășurării manifestațiilor circulația va fi sistată parțial în Piața Marii Adunări Naționale, adică pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt între străzile A. Pușkin și B. Bodoni.

De asemenea, circulația va fi temporar restricționată: pe strada Ismail, între intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare și drumul cu sens giratoriu de la intersecția străzilor Pan Halippa, Gheorghe Asachi și șoseaua Hâncești.

  • De la ora 9:30 și până la 10:30 circulația va fi sistată în perimetru bulevardul Ștefan cel Mare și sfânt – Bănulescu Bodoni – Mateevici – Alecsandri – drumul cu sens giratoriu de la intersecția străzilor Pan Halippa, Gheorghe Asachi și șoseaua Hâncești.
  • De la ora 7:00 până la 10:00 circulația va fi sistată pe strada Mihail Kogălniceanu în perimetru străzilor Armenească și Ismail.
  • Tot de la ora 7:00 până la 10:00 circulația va fi sistată și pe strada Tighina, în perimetru străzilor București – Kogălniceanu.
  • Și tot de la ora 7:00 până la 10:00, circulația va fi sistată pe strada Lev Tolstoi între intersecțiile cu străzile Ismail și București.
404
Tagurile:
centrul capitalei, Arme, somati, politia, 9 mai


Загрузка...