pensionar

Important pentru pensionarii care vor primească 600 de lei de Paște

834
(reînnoit 12:13 17.04.2019)
Până astăzi, au ridicat deja banii mai mult de jumătate dintre cele 612,8 mii de persoane care au dreptul să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 de lei.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că pensionarii își pot ridica un suport unic de 600 lei înainte de sărbătorile de Paște.

După publicarea acestei informații, mai multe persoane au solicitat anumite precizări cu privire la categoriile de beneficiari de alocaţii sociale de stat.

Potrivit informațiilor oferite de responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale, suportul unic de 600 de lei îl pot ridica persoanele care primesc alocații sociale de stat, persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie, persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă, familiile care şi-au pierdut întreţinătorul.

”Excepţie constituie alocaţiile pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, stabilite până la intrarea în vigoare a Legii cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat”, precizează CNAS.

Totodată, de suma de 600 lei au parte beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 lei.

Până astăzi, mai mult de jumătate din cei 612,8 mii de persoane, care au dreptul să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 de lei, au ridicat deja banii: 174 de mii – prin oficiile “Poşta Moldovei”, iar 148 de mii – au primit banii pe carduri bancare.

Sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

834
Tagurile:
CNAS, Pensionari, pensie
Тема:
Viața în Moldova (52)
Tematic
Unele pensii au fost majorate cu aproape 2500 de lei. Cine sunt beneficiarii
Vrei să știi ce pensie vei avea? Iată ce trebuie să faci


Загрузка...