Permis de conducere

Moldova: Se schimbă procedura de eliberare a permiselor de conducere

10452
(reînnoit 22:08 01.03.2019)
În curând, se va schimba procedura de eliberare a permiselor de conducere pentru șoferii din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Agenția de Guvernare Electronică a demarat procesul de reinginerie a 3 servicii-pilot: determinarea gradului de dizabilitate și capacitate de muncă, indemnizațiile/alocațiile de șomaj și emiterea permisului de conducător auto.

Potrivit Cancelariei de Stat, pe parcursul anului trecut, a continuat în ritm accelerat procesul de implementare a reformelor în domeniul modernizării serviciilor publice, îmbunătățirii calității acestora și apropierii de necesitățile cetățeanului. În procesul de creare a unei platforme de e-learning pentru sectorul public se preconizează să fie oferite produse și servicii de instruire în regim on-line privind reingineria serviciilor publice și prestarea acestora pentru cetățeni.

De asemenea, au continuat a fi actualizate și livrate produse la nivel național, precum: Platforma de Interoperabilitate MConnect – platformă ce reglementează realizarea schimbului de date în regim real între autoritățile publice și e-Vinieta, serviciu ce permite înregistrarea și achitarea on-line a vinietei la trecerea frontierei de stat.

În cadrul modernizării și optimizării serviciilor publice, pe pagina web www.servicii.gov.md, sunt disponibile 635 de fișe de servicii publice, autoritățile le actualizează conform reformei instituționale și eliminării unor servicii sectoriale. La fel, platforma pune la dispoziție spre accesare 164 e-servicii.

Un accent sporit va fi pus în continuare pe integrarea serviciilor publice prestate cu serviciile electronice guvernamentale (MPass, MPay, Msign, MLog, MAccess), digitizarea serviciilor publice supuse reingineriei, precum și adaptarea instituțională și funcțională a prestatorilor de servicii la noul model de prestare a serviciilor centrat pe cetățean.

Pe parcursul următorilor 3 ani urmează a fi supuse procesului de reinginerie cel puțin 21 de servicii publice administrative care sunt cele mai solicitate de către cetățeni. Iar în scopul creșterii accesibilității la serviciile publice pentru cetățenii din toate localitățile țării, inclusiv pentru grupurile vulnerabile, până în anul 2023 se preconizează instituirea a circa 100 de Centre universale de prestare a serviciilor.

10452
Tagurile:
Moldova, sofer, Permis de conducere
Тема:
Viața în Moldova (278)
Tematic
Șoferii din Moldova riscă să rămână fără permis și fără mașină
Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini


Загрузка...