Automobil

Important pentru șoferi! Se anunță schimbări radicale, decizia va fi luată în luna iunie

1214
(reînnoit 10:43 13.02.2019)
Patruzeci de state, printre care și cele din Uniunea Europeană și Japonia, au semnat un proiect de acord cu ONU, care prevede că, din 2020, toate autoturismele şi autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat. 

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Proiectul ar urma să fie aprobat în luna iunie, iar obligativitatea va fi instituită doar pentru mașinile noi.

"Mașinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din faţă şi pietonii. Dacă șoferul nu reacționează, mașina va frâna automat", a afirmat Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa, care este citat de digi24.ro.

Oficialii menționează că decizia finală o va lua șoferul.

Se estimează că aproape 20 de milioane de mașini noi vor fi echipate în fiecare an cu sistemele automate de frânare. Iar asta va reduce semnificativ numărul de accidente şi de victime.

"Credem că numărul accidentelor s-ar putea reduce 37-40 la sută", a declarat Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Deocamdată nu au fost oferite date despre costul noilor sisteme de frânare și dacă acesta ar putea afecta prețul final al mașinilor.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

 

1214
Tematic
Anunț important pentru proprietarii de mașini Dacia: Peste 13 mii, rechemate în service
Nu-i o glumă: Peștii traversează strada printre mașini – video surprinzător
Consecințele ceții dense: Mașini răsturnate și persoane decedate - Foto


Загрузка...