Buletin de identitate

Motivul banal din care unii moldoveni nu vor putea vota

261
(reînnoit 16:17 25.01.2019)
Agenţia Servicii Publice îi atenționează pe cetățenii moldoveni să facă un lucru banal, însă de care va depinde dacă vor putea sau nu vota pe 24 februarie la alegerile parlamentare.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. S-ar părea că e un lucru banal, dar unii moldoveni nu vor putea vota la alegerile parlamentare doar pentru că au actul de identitate expirat. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să-și verifice valabilitatea actelor de identitate, pentru ca să poată să-și exercite dreptul de vot.

”Agenţia Servicii Publice îi îndeamnă pe toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să întreprindă acțiuni de a le preschimba până la data desfășurării scrutinului electoral, în cazul în care acestea nu sunt valabile”, informează instituția printr-un comunicat.

Conform Legii, cetăţenii care își au domiciliul în Republica Moldova sunt obligaţi să deţină buletine de identitate de la vârsta de 16 ani.

Pentru eliberarea actelor de identitate, solicitanții se pot adresa la orice subdiviziune teritorială a ASP, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință. Iar, pentru cei care solicită pentru prima dată un buletin de identitate, acesta se eliberează fără taxă.

Pentru a afla mai multe informaţii privind eliberarea actelor de identitate, termene sau tarife, accesați pagina oficială a Agenţiei.

261
Tagurile:
votare, moldoveni, motiv banal
Tematic
A expirat termenul de depunere a dosarelor pentru alegerile parlamentare din 24 februarie
Alegeri parlamentare: numărul candidaților în circumscripțiile uninominale, în creștere


Загрузка...