Ambuteiaj, transport, foto de arhivă

Se dublează amenzile pentru șoferii nedisciplinați

164
(reînnoit 19:39 17.05.2018)
Amenda pentru încălcarea repetată pe parcursul unui an a regulilor de circulație rutieră va crește de două ori.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Conducătorul auto care va comite pe parcursul a 12 luni repetat aceeași abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) va plăti de două ori mai scump. Este vorba despre nerespectarea normelor de conducere preventivă şi de înfăptuire a activităţilor ce distrag atenţia în timpul participării în traficul rutier.

Un grup de deputați propune modificarea Codului Contravențional prin introducerea unui articol care să prevadă sancționarea graduală a contravenţiilor, în funcţie de săvârşirea repetată în cursul aceluiaşi an calendaristic. 

Astfel, la prima abatere amenda va constitui 600 — 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. În prezent aceasta este de 150 — 300 de lei cu aplicarea a două puncte de penalizare. Pentru comiterea repetată a acestei încălcări în decursul unui an calendaristic, amenda ar putea ajunge până la 3 000 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

La fel, proiectul prevede şi majorarea sancţiunilor contravenţionale pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi bicicliştilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Amenda pentru aceste încălcări va varia între 600 de lei și 1200 de lei cu aplicarea 3 puncte de penalizare. Săvârșirea repetată în cursul unui an a aceleiași contravenții se va sancționa cu o amendă de la 2 mii de lei la 3 mii de lei cu aplicarea a șase puncte de penalizare. 

164
Tagurile:
sanctiuni, amenzi, automobil, șoferi, Moldova, transport
Tematic
Noi amenzi pentru șoferii din Moldova. Ce discută deputații
Încă o surpriză pentru șoferi. Nu le vor mai fi aplicate puncte de penalizare


Загрузка...