izvor

Se anunță noi majorări de tarife. În Chișinău va crește din nou tariful la apă

269
(reînnoit 17:53 13.05.2018)
Chișinăuienii trebuie să se pregătească pentru cheltuieli suplimentare la achitarea serviciilor comunale. Tariful la apă ar putea crește.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Societatea pe Acțiuni ”Apă-Canal Chișinău” intenționează să se adreseze Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu solicitarea de majorare a tarifelor la apa potabilă pe care o livrează consumatorilor din Chișinău. 

Directorul întreprinderii, Veronica Herța, a declarat că instituția va înainta acest demers ANRE în câteva săptămâni, după ce va încheia calculele de ajustare a tarifelor. Potrivit directorului Apă-Canal Chișinău, solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău se va face în conformitate cu Metodologia de calculare a tarifelor și nu în baza cifrelor. 

În opinia lui Herța, tarifele la apă în Chișinău ar trebui majorate treptat, în fiecare an, pentru a evita disconfortul pe care îl simt consumatorii atunci când tariful este crescut considerabil o dată în câțiva ani. 

” Solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău se va face în conformitate cu Metodologia de calculare a tarifelor și nu în baza cifrelor, care sunt neargumentate. Considerăm că, de fapt, corect ar fi ca tariful la apă să fie ajustat în fiecare an”, a declarat Herța.

Potrivit directorului Apă-Canal Chișinău, dacă vrem apă calitativă și servicii calitative, trebuie să investim, dar pentru aceasta sunt necesari mulți bani. 

Ultima majorare a tarifului la apa potabilă în Chișinău a avut loc în luna mai anul trecut. Acum consumatorii din Capitală plătesc pentru un metru cub de apă 10,69 de lei.

269
Tagurile:
tarifele la apa vor creste, Apa-Canal Chisinau, consumatori
Tematic
Expert: Raportate la rata de schimb, tarifele ar fi trebuit reduse demult
Tariful la apa potabilă din Chișinău ar putea crește din nou
Copaci a explicat cum sunt aprobate tarifele pentru apă


Загрузка...