porci

Un focar de pestă porcină a fost documentat la Ștefan Vodă

67
(reînnoit 17:41 27.04.2018)
Testele de laborator efectuate de experții de la Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) au confirmat focarul de pestă porcină africană.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat într-o gospodărie din Palanca, Ștefan Vodă, potrivit informațiilor oferite de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).  

Testele de laborator efectuate de experții de la Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) au confirmat focarul de pestă porcină africană. Cazul este înregistrat la porcii domestici dintr-o gospodărie din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

La Palanca s-a deplasat imediat o echipă de specialiști din cadrul aparatului central ANSA și CRDV. În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul de suspiciunii la pestă porcină africană.

După confirmarea de către CRDV a apariției focarului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, precum şi alți parteneri externi despre apariția focarului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent structurile din teritoriu ale ANSA în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți.

67
Tagurile:
pesta porcina africana, Stefan Voda, focar, ANSA, Palanca
Tematic
Carantina, anulată. Focarele de pestă porcină din Ștefan Vodă au fost lichidate
Un TIR cu aproape 200 de porci este blocat la hotarul dintre România și Moldova
Focar de pesta porcină într-un sat din Moldova: Avertizarea specialiștilor ANSA
Laborator

Date noi de la Ministerul Sănătății: Câte cazuri de COVID au fost confirmate

76
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Numărul cazurilor înregistrate oficial de infectare cu coronavirus a depășit 152 de mii, cel al deceselor a ajuns la 3228.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 576 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în urma efectuării a 3108 teste, comunică Ministerul Sănătății.

Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import (Marea Britanie-două, Germania-unu, Irlanda-unu, Italia-unu, Ucraina-unu, Federația Rusă-unu).

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 152 263.

Au fost efectuate în total 3108, dintre care 2824 primare și 284 repetate.

Din numărul total de cazuri, în 18 este vorba de lucrători medicali: patru medici, noiă asistenți medicali și cinci angajați din cadrul personalului auxiliar.

În  instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internați 2291 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 224 în stare extrem de gravă (40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 992 persoane au fost vindecate. În total, 141 975 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3966 persoane, iar 18 357 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Din păcate, au fost înregistrate și 17 decese provocate de COVID-19. Este vorba de 9 bărbați și 8 femei cu vârste cuprinse între 41 și 85 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Moldova, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19


Загрузка...
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă

Germania și Marea Britanie au noi reguli de intrare în țară

179
(reînnoit 15:41 15.01.2021)
În Germania și Marea Britanie devin obligatorii testele la noul coronavirus pentru cei care vor să treacă hotarele acestor două țări. Cei care nu se vor conforma, nu vor putea traversa frontiera sau nu li se va permite să urce în avion.

CHIȘINĂU 15 ian - Sputnik. Cei care vor să plece în Germania trebuie să știe că au fost emise noi reguli de intrare în țară, ce vor fi valabile până în data de 31 martie 2021. Astfel, toți care vor să treacă hotarul Germaniei vor trebui să prezinte testul negativ la COVID-19. Acesta trebuie efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de a ajunge în Germania. 

Persoana trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului la check-in pentru zbor, precum și la cererea poliției federale sau a autorităților competente atunci când trece controlul de frontieră în Germania. 

Totodată, cei care vor intra în Germania din țările din zona roșie vor trebui să se autoizoleze pentru zece zile. De asemenea, Compania Air Moldova anunță că pasagerii care vor zbura în Germania trebuie să completeze în prealabil un formular. După ce acesta a fost completat, pasagerul va primi un e-mail de confirmare. Prezența formularului completat, precum și corectitudinea completării acestuia, sunt verificate la check-in pe aeroport. Celor care nu vor completa formularul nu li se va permite îmbarcarea în aeronavă. 

Și în Marea Britanie se impune testul negativ la COVID-19 la intrarea în țară. Începând cu data de 18 ianuarie, toți cei care vor pleca în Marea Britanie trebuie să efectueze testul, cu trei zile înainte de plecare. Compania avia anunță că la check-in toți pasagerii, cu excepția copiilor mai mici de 11 ani, trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului. Rezultatul testului trebuie prezentat în original în limba engleză, franceză sau spaniolă. Testele care nu vor corespunde cerințelor nu vor fi acceptate, iar pasagerului nu i se va permite îmbarcarea în avion. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
Marea Britanie, Germania, pandemie, reguli, zbor, călătorie


Загрузка...
Femeie, frig, iarna

Frigul se întețește iată câte grade vor fi la noapte: Prognoza meteo

0
(reînnoit 21:57 15.01.2021)
Pe 16 ianuarie intră în vigoare Codul Galben de schimbare bruscă a temperaturii, care va fi valabil până pe 19 ianuarie. Vremea se răcește simțitor. La noapte va fi un ger de minus 15 grade în nord.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Sâmbătă, 16 ianuarie, vremea se răcește. Cerul va fi variabil, uneori se va arăta și Soarele de după nori și nu sunt prognozate precipitații esențiale. 

Presiunea atmosferică va fi normală.

Vântul va sufla din nord-vest, moderat.

Maximele termice ale zilei vor fi de -6..-9 grade Celsius în nord, -5..-8 grade în centru și -4..-7 grade în raioanele de sud.

Pentru 16-19 ianuarie a fost instituit un Cod Galben de schimbare bruscă a temperaturii.

În orele nocturne, temperatura aerului va fi de  -10..-15°C, iar ziua între -5 și -10°C. Potrivit meteorologilor, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°C față de normă (norma -3..-5°C).    

În noaptea spre duminică, în nord sunt așteptate minime de minus 15 grade, în centru – de minus 14 grade și în sud – de minus 13 grade.

Prognoza meteo pentru 16 - 22 ianuarie
Prognoza meteo pentru 16 - 22 ianuarie

Duminică, 17 ianuarie, la prânz sunt așteptate -7..-10 grade Celsius în nord, -6..-9 grade în centru și -5..-8 grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi ridicată.

Vântul va sufla din nord-vest, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Pentru următorul interval de 7 zile nu sunt prognozate precipitații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoza vremii, prognoza meteo, frig
Tematic
(VIDEO) Incredibil cum erau iernile acum 50 de ani


Загрузка...