Aragaz

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip

191
(reînnoit 16:59 31.01.2018)
În 2018, tarifele la gazele naturale livrate consumatorilor ar putea fi reduse

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului că tariful la gazele naturale livrate consumatorilor s-ar putea reduce cu până la 20 la sută.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, analizele efectuate de Ministerul Economiei și Infrastructurii și reprezentanții ”Moldovagaz”, arată că există premise pentru micșorarea tarifelor.

„Tarifele se formează la începutul anului pentru întregul an, fiind luaț iîn considerare mai mulți factori. Încă în decembrie trecut am cerut o analiză a situației. Aceasta a fost prezentată într-o ședință comună cu reprezentanții Ministerului Economiei și ai ”Moldovagaz", a precizat Pavel Filip.

Șeful cabinetului de miniștri a menționat că „analiza Guvernului, care a încercat să țină cont atât de devierile pozitive, cât și de cele negative, dar și de evoluția prețului la nivel internațional, arată că în acest an există toate premisele pentru o reducere semnificativă a prețului la gazelor naturale, cu până la 20 la sută".

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, decizia finală va fi luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

191
Tagurile:
reducerea tarifelor, mai mic, Gaze naturale, Guvern, sedinta, pret, ANRE, Moldovagaz, Pavel Filip, Chisinau, Republica Moldova
Tematic
Declarația bombă a premierului Pavel Filip despre pensiile din Moldova
Dezvăluirile premierului Pavel Filip despre cei doi ani de guvernare


Загрузка...