Circulaţie dificilă din cauza ninsorii

(VIDEO) Iată ce s-a întâmplat în această noapte din cauza ninsorilor abundente

207
(reînnoit 14:51 19.01.2018)
Peste 400 de salvatori au intervenit noaptea trecută în diferite localități din țară pentru a debloca mai multe autoturisme

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă să activeze într-un regim de urgență după precipitațiile de ninsoare căzute pe teritoriul țării.

Pe parcursul nopții, pompierii și salvatorii au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița, Delacău, Ciobanovca, din raionul Anenii Noi. Au fost astfel deblocate peste 100 unități de transport. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în preajma localităților Coșcalia și Chircăiești din raionul Căușeni.

Pompierii au mai scos din nămeți două autobuse cu oameni, inclusiv cu un grup de copii care trebuiau să ajungă la școală.

La moment, se circulă cu dificultate pe unele porțiuni ale șeselelor Anenii Noi — Căușeni — Ștefan Vodă, Veșneovca — Cantemir, Vulcănești — Cahul — Taraclia, Leova — Cantemir.

Potrivit informației IGSU, cele 121 de intervenții din această noapte au avut loc în raioanele Șoldănești, Telenești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și în municipiul Chișinău.

Distribuitorii de energie electrică au precizat că în această dimineață mai rămâneau deconectate de la curentul electric 166 de localități din 15 raioane.

 

207
Tagurile:
igsu, zapada, autoturisme, Politia, Ninsori abundente, Salvatori, Deblocare, pompieri, politia, igsu, serviciul de pompieri, Stefan Voda, Floresti, Causeni, Dubasari, Chisinau, Rezina, Taraclia, Criuleni, Anenii Noi, Leova, Drochia, Soroca, Comrat, Cahul, Orhei, Cantemir
Tematic
Vreme infernală: Ninsoarea a paralizat circulația în Capitală
Punct de control la frontiera ucraineană

De astăzi, moldovenii vor călători altfel în Ucraine detalii

31
(reînnoit 14:22 31.10.2020)
Din 31 octombrie, Ucraina a actualizat condițiile de intrare în țară pentru străini - Moldova a fost exclusă din lista țărilor cu risc epidemiologic crescut (roșu).

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. De astăzi, moldovenii care vor dori să călătorească în Ucraina nu vor mai fi obligați să stea în carantină, autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19  la intrarea în țara vecină.

În urma unei evaluări făcute de autorităților ucrainene, Republica Moldova a fost trecută pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – zona verde, informează ambasada țării noastre la Kiev.

Precizăm că, în funcție de situația cazurilor active de Covid-19, statele au fost împărțite în două categorii: cu risc epidemiologic crescut (roșu) și cu risc epidemiologic scăzut (verde). Astfel, persoanele care vin dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să fie amplasați în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19.

Totodată, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

De menționat că persoanele care vin în această țară dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului. În lipsa testării menționate, aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă/Дій вдома”.

În cazul apariției unor situații problematice, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
COVID-19, călătorie, condiții, moldoveni, Ucraina
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ucraina a prelungit starea de urgență: Cum putem călători


Загрузка...
Curs/schimb valutar

Prețul euro și dolarului la bănci și cursul valutar BNM 

162
(reînnoit 11:03 31.10.2020)
De miercuri până vineri, prețul euro a scăzut cu 29 de bani în cotațiile oficiale, până sub pragul de 20 de lei pentru o unitate. Vă spunem și cât costă moneda europeană și dolarul american la unitățile de schimb valutar ce aparțin celor mai importante bănci.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără în acest weekend dolarul cu 16,95 lei – 16, 96 lei și îl vând cu 17,13 lei - 17,16 lei

Băncile cumpără euro cu 19,84 lei – 19,87 lei și îl vând 20,07 lei.

La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) valabil pentru 30 octombrie – 1 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,04 lei, un euro – cu 19,94 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) 31.10.2020
Ratele de schimb (curs valutar) 31.10.2020

Vineri, în ultima zi lucrătoare a săptămânii, leul s-a apreciat față de principalele valute de referință, cu excepția dolarului.

Moneda americană și-a adăugat un ban la preț. Euro, pe de altă parte, a coborât în cotațiile oficiale cu 5 bani, după ce în două zile anterioare pierduse 24 de bani.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească au coborât ușor în cotațiile valutare ale BNM, cu zecimi sau sutimi de ban.

Actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Rezervele valutare ale BNM au atins un record istoric: la sfârșitul lunii septembrie 2020 erau de 3 miliarde 453 de milioane și 390 de mii de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
cursul dolarului, cursul afișat de BNM, cursul de schimb valutar
Tematic
Producția agricolă a Moldovei – scădere dramatică în 2020


Загрузка...