Ceață

Ceață densă în toată țara. Meteorologii au emis cod galben

92
(reînnoit 17:15 18.10.2017)
Avertizarea va intra în vigoare în această seară, la ora 23:00, și va fi valabilă până joi dimineața, la ora 10:00

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această după-amiază cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării. Avertizarea va intra în vigoare în această seară, la ora 23:00, și va fi valabilă până joi dimineața, la ora 10:00.

În acest interval de timp se va produce ceață cu vizibilitatea 500 de metri, izolat 200 de metri şi mai puţin.

Pe timp de ceață apar mai multe riscuri: se reduce vizibilitatea, poate fi perturbat traficul rutier, feroviar și aerian, este posibilă creșterea nivelului poluării aerului, mai ales în orașele mari și apariția stării de disconfort sau chiar îmbolnăvirea persoanelor care suferă de boli respiratorii sau cardiace.

Se recomandă utilizarea luminilor de întâlnire și ceață ale automobilului pe toate categoriile de drumuri, deplasarea cu viteză redusă în traficul rutier, menținerea sub control a stării de sănătate, îndeosebi în cazul persoanelor din categoriile vulnerabile.

92
Tagurile:
ceață, cod galben, meteo, Moldova
Tematic
Ceață densă peste toată țara, în Chișinău – ambuteiaje
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova

Agenția de presă Sputnik lansează pe Telegram un canal de știri în limba engleză

34
(reînnoit 12:55 25.01.2021)
Agenția internațională de presă și radio Sputnik lansează un nou canal informațional în limba engleză pe Telegram.

MOSCOVA, 25 ian - Sputnik. Sputnik își dezvoltă serviciile de știri cu ajutorul resurselor multimedia ale Telegram pentru a reflecta politica, afacerile, tendințele economice globale de top, apărarea și securitatea, spațiul, asistența medicală și alte subiecte de interes larg.

Canalul va publica mesaje textuale, fotografii și grafică, video, audio, statistici și diagrame, pentru a oferi cititorului informații de ultimă oră din întreaga lume, principalele știri ale zilei, știri din Rusia, incidente curioase. De asemenea, va arunca o privire în culisele evenimentelor mondiale.

Vom furniza cititorului fragmente din cele mai interesante interviuri exclusive cu înalți oficiali guvernamentali din diferite țări, reprezentanți ai mediului de afaceri, politicieni, lideri de opinie, analiști și experți.

Corespondenții Sputnik vor informa cititorul în timp real 24/7 despre toate evenimentele mondiale de importanță majoră, de la vizite de stat la proteste, atacuri teroriste și focare de infecții.

Puteți găsi Sputnik pe Telegram și vă puteți abona la contul nostru @sputniknewsint
Agenția de știri Sputnik face parte din cel mai mare grup media rusesc - Russia Today.

Fluxurile noastre de știri, care sunt publicate în diferite limbi (engleză, rusă, arabă, chineză, spaniolă și farsi), oferă oportunități unice pentru un public global.

Sputnik produce propriul său conținut multimedia și difuzează în peste 30 de limbi. În plus, Sputnik oferă zilnic peste 800 de ore de programe radio, care acoperă peste 130 de orașe din 34 de țări.

Redacțiile regionale (centre media) din Washington, Cairo, Beijing și Montevideo oferă, de asemenea, conținut exclusiv pentru fluxurile de știri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
engleza, știri, Telegram", sputnik
Tematic
Sputnik Moldova, de cinci ani pe piața media din Moldova


Загрузка...
Curs valutar

Scădere bruscă a leului: Cu cât s-a scumpit euro

903
(reînnoit 07:25 25.01.2021)
Leul moldovenesc începe săptămână cu o scădere semnificativă față de toate valutele de referință. Euro este astăzi cu zece bani mai scump.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Leul moldovenesc pierde teren față de toate valutele de referință și în acest început de săptămână. Valoarea euro crește cu zece bani, un dolar american este mai scump cu trei bani, iar leul românesc crește cu încă doi bani. Astfel, la cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru luni, 25 ianuarie, un dolar american este cotat cu 17,48 lei, un euro – cu 21,29 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62,07 bani, un leu românesc – cu 4,36 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,35 bani.

Curs valutar BNM pentru 25 ianuarie 2021
Curs valutar BNM pentru 25 ianuarie 2021

Pe 21 ianuarie, dolarul s-a scumpit cu 7 bani și euro cu 6 bani în cotațiile valutare oficiale. Cu 2 bani a urcat și prețul leului românesc. De asemenea, rubla rusească a urcat de la 23,50 bani până la 23,67 bani. Hrivna ucraineană a coborât nesemnificativ. Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

903
Tagurile:
Scădere drastică, în scădere, Leul moldovenesc


Загрузка...
Acces interzis  Politia

Moarte învăluită de mister: Un polițist a decedat în propria locuință

0
(reînnoit 14:59 25.01.2021)
Un polițist în vârstă de 32 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință. Soția a fost cea care a alertat oamenii legii. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. În dimineața de luni, 25 ianuarie, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina a fost găsit mort de către soția sa. 

Acesta zăcea fără suflare în camera de baie a locuinței. Potrivit poliției, soția ofițerului a alertat oamenii legii în jurul orei 10:00.

Bărbatul nu avea semne de moarte violentă pe corp, iar cauza decesului este încă necunoscută. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă, iar corpul neînsuflețit al polițistului urmează să fie supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili din ce cauză a murit bărbatul. 

Potrivit poliției, polițistul decedat era căsătorită și avea la întreținere un copil de doar un an. Polițistul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina din anul 2017.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Poliție, soție, locuință, mort, polițist


Загрузка...