Automobil înmatriculat în străinătate

Riști amendă dacă nu vei face asta: Avertismentul Ministerului Transporturilor

1508
Ministerul Transporturilor le spune posesorii automobilelor înmatriculate în străinătate ce trebuie să facă pentru a evita penalitățile prevăzute de Codul Contravențional

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. La data de 30 iunie expiră termenul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a automobilelor înmatriculare în străinătate. Astfel, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, recomandă posesorilor acestor vehicule să achite taxa pentru folosirea drumurilor — vinieta, pentru toată perioada aflării acestora pe teritoriul țării pentru a evita penalitățile prevăzute de Codul Contravențional.

În cazul unităților de transport introduse pe teritoriul țării de către persoane fizice cu domiciliul în orice alt stat, care dețin și permis de conducere în țara în care își are domiciliul, declarate prin acțiune, acestea se pot afla pe teritoriul țării pe un termen mai mare de 180 de zile cu achitarea taxei de 180 de euro, pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv pentru perioadele incomplete ce urmează.

Ministerul Transporturilor reamintește că vinieta poate fi procurată la orice filială a băncii Moldova Agroindbank, la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS), dar și online, accesând pagina web www.vinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

Pentru a simplifica procesul de înregistrare și procurare a vinietei, a fost creat „Ghidul de utilizare", pus la dispoziția utilizatorului atât pe pagina web a vinietei în compartimentul „Despre", cât și pe pagina oficiala a Administratiei de Stat a Drumurilor www.asd.md. În cazul completării formularului de plată a vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii achită pentru acest serviciu un comision de 7 MDL sau 1,5 la sută din taxa achitată. Banca va elibera o confirmare de plată a vinietei, care trebuie păstrată pe toată perioada aflării pe teritoriul țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

1508
Tagurile:
180 de euro, numere de înmatriculare străine, penalităţi, vinieta, Codul Contravențional, online, automobil, Ministerul Transporturilor
Tematic
Mașinile cu numere transnistrene, vămuite cu o reducere de 70%
Moldovenii care au mașini cu numere transnistrene vor fi amendați și penalizați
Euro

Euro se depreciază în raport cu leul: Cursul valutar pentru marți

117
(reînnoit 07:41 19.01.2021)
Euro pierde din cotații. BNM anunță cursul valutar pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, prețul pentru moneda europeană a scăzut cu opt bani. În același timp, leul s-a depreciat în raport cu dolarul cu doi bani.

CHIȘINĂU 19 ian - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță noile rate de schimb pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, un dolar american va putea fi cumpărat cu 17,30 lei, un euro – cu 20,87 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,28 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 19 ianurie
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 19 ianurie

Conform cursului valutar BNM, dolarul s-a scumpit cu doi bani, euro a scăzut cu opt bani, leul românesc a coborât cu doi bani, iar rubla rusească și hrivna ucraineană au rămas la același preț. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
curs valutar, BNM, valută străină, Euro, dolar


Загрузка...
Аномальные морозы в Югре

Ne așteaptă geruri și mai năprasnice - Ce se întâmplă la noapte

303
Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat anunță geruri de până la -18 grade Celsius în noapte dintre zilele de luni și marți.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Minima de -18 grade Celsius va fi înregistrată marți noaptea în raioanele din regiunea de nord a țării.

Dar și în alte regiuni va fi mult prea frig dacă ținem cont de faptul că aceste geruri s-au abătut peste țara noastră în condițiile în care nu a căzut zăpadă. Astfel în raioanele de centru și de est vom avea minime de -17 grade Celsius, în cele de sud și în capitală -16 grade Celsius.

Vom mai nota că marți ziua vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Izolat pe drumuri se va depun ghețuș, iar vântul va sufla sud-vest, de la slab la moderat.

Marți ziua nu va fi la fel de frig ca și noaptea. Astfel, în raioanele de nord temperatura aerului va oscila între -5,, -8 grade Celsius, în raioanele de centru și de est: -4..-7°С, în Capitală: -5..-7°С și cele de sud: -3..-6°С.

În schimb, din data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi ușor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
minime, Noaptea, noapte, geruri naprasnice, geruri


Загрузка...
Вячеслав Володин

Volodin: Întotdeauna Rusia s-a pronunțat împotriva acțiunilor violente

0
(reînnoit 16:19 19.01.2021)
Președintele Dumei de Stat a declarat că participanții la acțiunile neautorizate din alte țări erau numiți de către Washington luptători pentru libertate, dar când astfel de acțiuni au avut loc în SUA, participanții la ele au fost declarați teroriști interni.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Rusia a optat întotdeauna împotriva acțiunilor violente, iar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut aceste metode. Declarația a fost făcută de președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, care a fost citat de RIA Novosti.

Volodin a spus că deja mulți ani elita politică din SUA i-a pus pe americani să se confrunte între ei, pe diferite principii: religioase, de gen, politice. În cadrul campaniei prezidențiale, potrivit președintelui Dumei de Stat, această confruntare a căpătat un caracter un aspect deosebit de periculos și tăios din partea ambelor tabere. Utilizarea acestor instrumente de către una dintre forțele politice a determinat radicalizarea cele de-a doua părți, în cazul de față a celei care îl susține pe președintele Trump.

"Noi am fost întotdeauna împotriva acestor metode și considerăm că ele sunt inadmisibilele. Lupta pentru putere, purtată de două partide de bază din SUA, a dus la luarea cu asalt a Parlamentului și la pierderi de vieți omenești. Întotdeauna noi, dar vreau să menționez - întotdeauna, am pledat împotriva acțiunilor de forță, neconstituționale, dar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut și încurajat aceste acțiuni în multe țări ale lumii, amestecându-se în afacerile lor suverane", a declarat Volodin.

 Алексей Навальный
© Sputnik / Михаил Воскресенский
Președintele Dumei de Stat a menționat că, în Europa, în spațiul post-sovietic, în Orientul Apropiat, în Asia, în Africa, în America Latină, participanții la acțiunile neautorizate erau numiți de către Washington luptători pentru libertate și democrație.

"Dar când același lucru s-a întâmplat chiar în Statele Unite ale Americii, ei i-au declarat pe acești oameni teroriști interni, care riscă 15-20 de ani de pușcărie. Hai să le spunem lucrurilor pe nume", a declarat președintele Dumei de Stat.

El a spus că ceea ce se întâmplă în SUA constituie un atentat la drepturile și libertățile omului, dar a precizat că acestea țin de treburile interne ale țării.

Președintele Dumei de Stat a amintit că Twiter și Facebook au blocat contul președintelui în exercițiu al SUA, Donal Trump, și a menționat că samavolnicia la care se dedau rețelele sociale să nu se repete și în Rusia. Volodin a spus că departamentul pentru relații externe a Dumei de Stat i s-a dat sarcina să prezinte organizațiilor internaționale o analiză a situației formate în timpul alegerilor în SUA sub aspectul dreptului la cuvânt.

Anterior Twiter și Facebook au anunțat că blochează pe o perioadă nelimitată conturile lui Tramp, pe care l-au acuzat că ar fi incitat la violență. Exemplul acestora a fost preluat și de alte rețele de socializare mai puțin cunoscute. Platformele informaționale și companiile IT americane au un caracter global.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...