Chișinău

Parlamentul simplifică procedura de vânzare-cumpărare a locuințelor

244
(reînnoit 19:26 11.05.2017)
Bunurile imobile ar putea fi înstrăinate și înregistrate mai ușor, Parlamentul are pe masa de lucru un proiect de lege în acest sens

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Procedura de înstrăinare și înregistrare a bunurilor imobile ar putea fi simplificată. Comisia Juridică pentru Numiri și Imunități a Parlamentului a aprobat un proiect de modificare a legislației în acest sens.

Potrivit documentului, părțile contractuale nu vor mai fi obligate să prezinte extrase din registrele de stat. Va fi instituit un mecanism de acces a notarilor la datele din registrele de stat, ținute în formă electronică, necesare procedurii de autentificare a contractelor de înstrăinare a bunurilor imobile.

Astfel, se propune accesul notarilor la sistemul informațional al Serviciului Fiscal de Stat cu privire la evidența restanțelor aferente bunului față de buget.

De asemenea, se va oferi acces notarilor la Registrul de Stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și registrul bunurilor imobile.

Guvernul, în termen de trei luni de la data publicării proiectului de modificare, va aduce actele sale în concordanță cu acesta.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

244
Tagurile:
modificarea legislației, vânzare-cumpărare, registru de stat, notari, locuințe, Parlament, Moldova
Tematic
Informație utilă pentru cei care dau și iau în chirie apartamente și case
Vești proaste pentru proprietarii de apartamente


Загрузка...