Zi de vară - foto de arhivă

Prognoza meteorologilor: mai așteptăm ninsori sau vara este deja pe aproape

672
(reînnoit 16:42 11.05.2017)
Potrivit meteorologilor, valorile termice înregistrate zilele acestea în Republica Moldova sunt mai joase decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Specialiștii afirmă că temperaturile actuale nu sunt caracteristice unor condiții meteo normale pentru țara noastră.

"Temperaturile sunt mai joase decât cele normale. În această perioadă, ar trebui să avem noaptea în jur de +9 grade, iar acum se înregistrează între 0 și +7 grade. Temperaturile diurne ar trebui să atingă +19..+20 de grade, dar am avut între +11 și +16. Doar la stația meteorologică de la Tiraspol s-au înregistrat miercuri +19 grade", a declarat pentru Sputnik șeful Centrului de prognoze din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Potrivit interlocutorului, în următorul interval de șapte zile este așteptată o încălzire a vremii.

"Temperaturile nocturne vor urca până la +10.. +15 grade. În ceea ce ține de maximele termice, joi așteptăm +17.. +22 de grade. Până în data de 15 mai, valorile termice vor fi în creștere. Sunt prognozate temperaturi de +21.. +26. Pe data de 14 mai va fi însă mai răcoare — între +14 și +16 grade. Dar după aceasta se va încălzi din nou", a mai spus Roșca.

El a explicat aceste oscilații ale temperaturilor prin faptul că teritoriul Moldovei va fi traversat de un ciclon sudic. "Anume din această cauză se va răci", a adăugat expertul.

Roșca a mai subliniat că meteorologii moldoveni nu așteptă deocamdată înghețuri. Totuși, rămâne pericolul unor înghețuri slabe la suprafața solului în unele raioane, dar în locurile mai joase", a conchis interlocutorul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

672
Tagurile:
Ghenadie Roșca, prognoza, temperaturi, meteorologi, meteo, Serviciului Hidrometeorologic de Sta
Tematic
Vremea în următoarele trei luni în Moldova și România. Vom avea o vară rece?
A ieșit soarele, dar pericolul nu a trecut: în 2017 s-ar putea să nu avem vară
Se așteaptă o vară secetoasă și un sfârșit de primăvară ploios


Загрузка...