Судебный молоток

Sentință peste 10 ani după ce a scos ilegal un copil din RM

18
(reînnoit 11:42 21.05.2015)
O femeie din Chișinău, care a intenționat să traficheze în Spania un copil de 3 ani din Moldova, a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

 

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. O locuitoare din Chișinău a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru pregătirea de adopție și scoaterea ilegală a unui copil străin în Spania.

Potrivit PG a RM, în mai-iunie 2015, femeia a contribuit la adopția ilegală a unei fetițe de 3 ani din Orhei. Ea a convins-o pe mama copilului, care avea o situație materială grea, să fie de acord să dea fetița unui cetățean al Spaniei, cu condiția că ea ar fi putut s-o vadă lunar.

După ce răufăcătoarea a mințit-o pe mama fetiței și a primit acordul ei, ea, împreună cu un cetățean al Spaniei, a mers la Oficiul stării civile din Ungheni, unde a prezentat documente false cum că străinul ar fi tatăl biologic al copilului. Astfel, s-a eliberat un pașaport și copila a fost scoasă din țară – mai întâi în România, iar apoi în Spania.

După 10 ani, femeia a fost condamnată la 3 ani de pușcărie. De cercetarea dosarului, deschis asupra spaniolului, se ocupă organele de drept din această țară.

 

18


Загрузка...