Mihai Târșu

Expert: Cetățenii trebuie știe care sunt profiturile petroliștilor

72
(reînnoit 19:16 08.06.2018)
După ce premierul Filip a declarat că este necesară asigurarea unei transparențe mai mari la stabilirea prețurilor la carburanți, mai mulți experți afirmă că opinia publică trebuie să știe care sunt profiturilor celor care operează pe piața de combustibili.

Potrivit directorului Institutului de Energetică, Mihai Târșu, "în cazul în care ar exista o transparență la calcularea marjelor de profit pentru a vedea care este profitul fiecărei companii și dacă acesta nu depășește o limită, nu ar fi apărut această  dispută în jurul acestor prețuri plafon".

Expertul consideră că toate divergențele apar în jurul acestor 20 la sută care le rămân la dispoziția companiilor petroliere pentru acoperirea cheltuielilor de transport, inclusiv profitul.

O altă problemă, în opinia lui Mihai Târșu, este că Moldova s-a angajat să ajusteze gradual accizele la produsele petroliere la media europeană, însă nu ne-am luat angajamentul de a majora salariile pentru a spori puterea de cumpărare a consumatorilor, a precizat expertul Mihai Târșu în studioul radio Sputnik Moldova.

72
Tagurile:
benzina, companii petroliere, Mihai Târșu, chisinau
Tematic
Lovitură pentru șoferi din partea ANRE: prețul benzinei saltă dramatic
Veste proastă pentru șoferi. Prețul benzinei și motorinei crește semnificativ


Загрузка...