Andrei Volentir

Reguli noi pentru partidele politice - Ce spune Comisia Electorală Centrală

53
Comisia Electorală Centrală susține decizia Parlamentului privind modificările la legea partidelor politice prin care au fost limitate donațiile în numerar de la persoane fizice.

Membru CEC Andrei Volentir a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că o prevedere analogică a existat în regulamentul Autorității Electorale privind finanțarea partidelor politice, dar a fost anulată de instanța de judecată la cererea câtorva partide extraparlamentare.

Modificarea efectuată de Parlament prevede că o persoană fizică, în decursul unui an bugetar, poate face donații în numerar partidelor politice în valoare de până la 3 salarii medii pe economie stabilite pe anul respectiv. Donațiile care depășesc această limită se vor face exclusiv prin operațiuni bancare.

Inițiativa prevede și o redistribuire a alocațiilor de la Bugetul de Stat pentru partidele politice proporțional cu performanțele obținute în scrutinul parlamentar. Norma legală va fi aplicată începând de anul viitor, în baza rezultatelor de la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului.

53
Tagurile:
finantarea partidelor politice, partide politice, Comisia Electorală Centrală (CEC), Andrei Volentir, chisinau
Tematic
Milioane de lei în plus în buzunarul partidelor din Moldova care vor promova femeile


Загрузка...