Ion Leahu

Unde vor merge banii încasați în urma procurării plăcuțelor neutre pentru transnistreni

149
Posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe de înmatriculare neutre și vor fi admiși în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei înțelegeri semnate de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Bender.

Fostul reprezentat al Moldovei în Comisia Unificată de Control Ion Leahu a criticat acest consens găsit de Chișinău și Tiraspol și a menționat că autoritățile moldovenești nu trebuiau să cedeze și să meargă pe alte căi.

Întrebat unde crede că vor merge banii încasați în urma achiziționării acestor plăcuțe neutre, Ion Leahu a menționat că cel mai probabil aceste venituri vor fi încasate de autoritățile din stânga Nistrului.

"În acordul semnat de ambele părți, nu este stipulat unde vor merge acești bani. Cel mai probabil, acești bani vor merge în bugetul din Transnistria. Procesul va avea loc pe teritoriul Transnistriei, ei vor avea evidență aparte: și Chișinăul, și Tiraspolul. Respectiv, procesul are loc în stânga Nistrului și banii vor ajunge la ei", spune Leahu.

Menționăm că reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Autor: Tatiana Cebotari

149
Tagurile:
placuțe neutre, transnistreni, bani, Ion Leahu, Republica Moldova
Tematic
Cine va circula în Moldova cu numere de înmatriculare „neutre"


Загрузка...