Vasile Cireș

Cum sunt fabricate lactatele. Ce ingrediente se folosesc

362
Ultimele săptămâni, societatea a fost bulversată de un scandal, în care au fost implicate companiile producătoare de lactate. În urma unei investigații de laborator, inspectorii au scos la iveală că un șir de produse lactate conțineau doar grăsimi vegetale, și nici un strop de lapte.
Cum sunt fabricate lactatele. Ce ingrediente se folosesc

Zilele trecute, la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au fost convocați toți producătorii de lapte. Acolo li s-au prezentat rezultatele investigațiilor de laborator efectuate de ANSA, care au scos la iveală mai multe nereguli comise de către producătorii de lactate.

Vasile Cireș este administratorul unei fabrici de lactate din raionul Fălești. Acesta a declarat pentru Sputnik Moldova că produsele sale sunt sută la sută naturale și nu conțin grăsimi vegetale.

„Noi avem sută la sută producție naturală. Eu am o fermă de 120 de vaci. Se află la 800 de metri de fabrică. Vacile sunt mulse mecanizat, apoi laptele se curăță. Se răcește corespunzător. Se încarcă, apoi se transportă la fabrică. Acolo mai este verificat odată, apoi se răcește corespunzător. Iar în funcție de solicitări, fabricăm produse", a spus Vasile Cireș.

Întrebat dacă utilizează grăsimi vegetale în produsele fabricate, Vasile Cireș spune că nu. Iar în urma scandalului, vânzările lui au crescut aproape cu 50 la sută.

362
Tagurile:
Ingrediente, fermă, fabrica, vaci, lactate, scandal, lapte, laborator, ANSA, studii, vasile cireș
Tematic
Scandalul produselor lactate fără lapte: Ce-i așteaptă pe producătorii autohtoni
Atenţie, părinţi: lapte praf pentru copii, contaminat cu salmonella
Cum vor fi protejați consumatorii de lapte și de produse lactate
Mihai Manole

Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

746
(reînnoit 22:47 11.08.2018)
Fostul ministru al Finanțelor Mihai Manole consideră că Fondul Monetar Internațional își va revizui poziția privind Republica Moldova la momentul când autoritățile vor examina în toamnă politica bugetar-fiscală și proiectul bugetului pentru anul 2019.
Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.

Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.

La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Autor Eduard Maciac

746
Tagurile:
reforma fiscala, Chisinau
Tematic
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală
Reforma fiscală, anunțată de Guvern, salutată de patronii restaurantelor și hotelurilor
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală


Загрузка...
Ion Prisăcaru

Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

403
(reînnoit 20:12 08.08.2018)
Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, consideră că după implementarea reformei fiscale următorul pas ar fi reducerea numărului de impozite.
Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

"După reforma fiscală, consider că vor crește veniturile la buget. Se va vedea care va fi reacția mediului de afaceri, dar decizia Guvernului de a micșora impozitele este una curajoasă", a declarat Ion Prisăcaru în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

Totodată, fostul șef al fiscului spune că în Moldova mai există o altă problemă legată de fiscalitate.

"Noi avem un sistem de impozitare destul de complicat la capitolul numărul impozitelor și taxelor. Există la ora actuală peste 200 de impozite și taxe în sistemul fiscal din Moldova. Eu sunt de părere, și am demonstrat acest fapt, că ar putea să rămână doar nouă tipuri de impozite. Astfel noi vom ușura munca pentru agenții economici, dar și pentru contabilitățile agentului economic", a declarat Ion Prisăcaru în studioul radio Sputnik Moldova.

El a mai spus că, odată cu reducerea numărului de impozite, bugetul de stat nu va fi afectat iar Serviciul Fiscal de Stat își va îmbunătăți administrarea fiscală.

Autor Eduard Maciac

403
Tagurile:
reforma fiscală, Ion Prisăcaru, Chisinau
Tematic
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală


Загрузка...
Alertă cu bombă

Alertă cu bombă în două sedii ale Judecătoriei Chișinău: Zonele au fost încercuite

0
O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău. De această dată au fost vizate două sedii ale instanței - Buiucani și Centru, care au fost încercuite de către echipele de intervenție.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 

La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interior au fost evacuați. 

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
poliția, Judecătoria Chisinau, alertă cu bombă
Tematic
FOTO: Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău - Toate persoanele sunt evacuate


Загрузка...