Valeriu Sainsus

Ne îndreptăm spre „musulmanizarea” Europei? Care va fi soarta Bătrânului Continent

230
(reînnoit 18:51 14.02.2018)
Exodul intens de imigranți în țările Europei va duce la așa-numitul proces de „musulmanizare” a Bătrânului Continent, fenomen ce va duce la schimbarea structurii etnice, religioase şi politice a populației, spune demograful Valeriu Sainsus.
Ne îndreptăm spre „musulmanizarea” Europei? Care va fi soarta bătrânului continent

 

Demograful Valeriu Sainsus spune că, în condițiile în care populația băștinașă este într-un proces continuu de îmbătrânire, în următorii ani, europenii riscă să ajungă în minoritate în raport cu refugiații.

„Rata de fertilitate în familiile musulmane este de 4-5 copii, în timp ce rata de fertilitate în Europa este de sub 2. Respectiv, cu anii se va produce un proces de „musulmanizare" a țărilor respective", a declarant Valeriu Sainsus într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Lucru ce va conduce la apariția unui șir de probleme în interiorul acestei societăți.

„Deseori, asimilarea socială a musulmanilor se produce, nu însă și pe criteriul religiei, care este un criteriu profund al identificării naționale. Dacă este să ne referim la eventuale situații în care musulmanii să renunțe la unele tradiții religioase, aici este un lucru practic imposibil", adaugă demograful.

Potrivit demografului, statele europene trebuie să fie puțin mai precaute atunci când este vorba de imigranți.

„Statele trebuie să monitorizeze mult mai dur direcțiile de asimilare a musulmanilor. Ponderea lor nu trebuie să depășească 25% în statele gazdă. Atât timp cât ei vor crea o forță, ar putea crea conflicte etnice sau sociale", conchide Valeriu Sainsus.

230
Tagurile:
invazia musulmanilor, demografie, musulmani, europa, refugiați, Valeriu Sainsus, chisinau
Tematic
Poliția germană a reținut “refugiați” sirieni care planificau atentate teroriste
Doi refugiați răniți la granița României cu Serbia
Cehia refuză să mai primească refugiați
Un nou val de refugiați amenință Europa. Turcia pune condiții UE
Austria vrea să mute tabere de refugiați în Balcani sau Georgia
Moldova este gata să accepte refugiați
Mihai Manole

Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

746
(reînnoit 22:47 11.08.2018)
Fostul ministru al Finanțelor Mihai Manole consideră că Fondul Monetar Internațional își va revizui poziția privind Republica Moldova la momentul când autoritățile vor examina în toamnă politica bugetar-fiscală și proiectul bugetului pentru anul 2019.
Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.

Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.

La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Autor Eduard Maciac

746
Tagurile:
reforma fiscala, Chisinau
Tematic
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală
Reforma fiscală, anunțată de Guvern, salutată de patronii restaurantelor și hotelurilor
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală


Загрузка...
Ion Prisăcaru

Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

401
(reînnoit 20:12 08.08.2018)
Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, consideră că după implementarea reformei fiscale următorul pas ar fi reducerea numărului de impozite.
Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

"După reforma fiscală, consider că vor crește veniturile la buget. Se va vedea care va fi reacția mediului de afaceri, dar decizia Guvernului de a micșora impozitele este una curajoasă", a declarat Ion Prisăcaru în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

Totodată, fostul șef al fiscului spune că în Moldova mai există o altă problemă legată de fiscalitate.

"Noi avem un sistem de impozitare destul de complicat la capitolul numărul impozitelor și taxelor. Există la ora actuală peste 200 de impozite și taxe în sistemul fiscal din Moldova. Eu sunt de părere, și am demonstrat acest fapt, că ar putea să rămână doar nouă tipuri de impozite. Astfel noi vom ușura munca pentru agenții economici, dar și pentru contabilitățile agentului economic", a declarat Ion Prisăcaru în studioul radio Sputnik Moldova.

El a mai spus că, odată cu reducerea numărului de impozite, bugetul de stat nu va fi afectat iar Serviciul Fiscal de Stat își va îmbunătăți administrarea fiscală.

Autor Eduard Maciac

401
Tagurile:
reforma fiscală, Ion Prisăcaru, Chisinau
Tematic
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală


Загрузка...
Ploaie

S-a spart cerul: Și azi va ploua cu găleata în toată țara

0
(reînnoit 21:24 17.06.2021)
Se pare că nu scăpăm prea curând de ploi. Meteorologii anunță că astăzi vor cădea precipitații puternice, cu fulgere și tunete, în toată țara.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi va ploua puternic în toată țara. Pe parcursul zilei se așteaptă maxime de 25 de grade Celsius în nordul țării, de 26 de grade în centru și de 27 de grade în raioanele de sud. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab din direcția nord-est. Presiunea atmosferică va fi normală.

Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021

Până joia viitoare, 24 iunie, vom avea zilnic ploi, fie pe teritorii extinse, fie izolate, cu descărcări electrice, însă valorile termice ale aerului vor crește de la o zi la alta. Astfel, termometrele vor indica până la 32 de grade Celsius săptămâna viitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Meteo: Vine canicula + 32 de grade Celsius


Загрузка...