Potrivit acestuia, banii vor fi oferiți agenților economici care au capacități financiare limitate, dar care doresc să investească în domeniul agricol.
„Pentru a atrage în sectorul agricol mai mulți tineri, pentru a face acest domeniu mai atractiv, am creat această oportunitate ca acei tineri care au idei, însă nu au surse financiare necesare, să poată beneficia de această noutate", a spus Nicolae Ciubuc.
O altă noutate este că depunerea dosarelor pentru subvenții poate fi făcută mult mai devreme. Acest proces a fost inițiat în data de 1 februarie și va dura până la finele lunii octombrie. Mai ales că acest lucru va putea fi făcut și online. Câți bani vor putea obține fermierii începători, aflați din fișierul audio atașat mai sus.
"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.
Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.
La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.
Autor Eduard Maciac
"După reforma fiscală, consider că vor crește veniturile la buget. Se va vedea care va fi reacția mediului de afaceri, dar decizia Guvernului de a micșora impozitele este una curajoasă", a declarat Ion Prisăcaru în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.
Totodată, fostul șef al fiscului spune că în Moldova mai există o altă problemă legată de fiscalitate.
"Noi avem un sistem de impozitare destul de complicat la capitolul numărul impozitelor și taxelor. Există la ora actuală peste 200 de impozite și taxe în sistemul fiscal din Moldova. Eu sunt de părere, și am demonstrat acest fapt, că ar putea să rămână doar nouă tipuri de impozite. Astfel noi vom ușura munca pentru agenții economici, dar și pentru contabilitățile agentului economic", a declarat Ion Prisăcaru în studioul radio Sputnik Moldova.
El a mai spus că, odată cu reducerea numărului de impozite, bugetul de stat nu va fi afectat iar Serviciul Fiscal de Stat își va îmbunătăți administrarea fiscală.
Autor Eduard Maciac
CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. În urma perchezițiilor de miercuri în cadrul Penitenciarului nr.15 din Cricova, oamenii legii au depistat în celulele deținuților mai multe obiecte interzise. Este în premieră când se fac asemenea percheziții de amploare în cadrului unui penitenciar. Potrivit Poliției, descinderile au demarat în cadrul dosarului penal în privința unuia dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor. Este vorba despre Serghei Demcenco, care este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.
Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate obiecte interzise precum alcool, jocuri de noroc și telefoane. Totodată, oamenii legii au găsit peste 100 de cuțite confecționate artizanal, 30 de telefoane mobile, în jur de 40 de cartele pentru telefoane, precum și aproximativ o sută de purtători de informație electronică, de diverse dimensiuni, care urmează să fie supuse expertizării pentru stabilirea și analiza conținutului. Totodată, au fost ridicate sute de fise pentru jocuri de noroc și zeci de seturi de cărți pentru poker.
În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit și agende care conțineau șiruri numerice de conturi bancare, precum și numere și parole ale cardurilor bancare. Înscrisurile conțineau și liste cu sume ale datornicilor – sume impunătoare indicate în lei și valute. În urma descinderilor, au fost depistate sute de litri de alcool produs artizanal. Acesta a fost lichidat imediat de administrația penitenciarului.
Totodată, au fost găsite zeci de seringi cu substanțe lichide necunoscute, precum și zeci de pachețele cu praf, acestea urmând să fie supuse expertizei pentru a se stabili dacă este vorba de droguri. De asemenea, au fost depistate și câteva dispozitive de inhalare a substanțelor narcotice.
Oamenii legii au decis transferul a 13 deținuți în alte penitenciare. Potrivit Poliției, aceștia dețin diverse „statute” ierarhice înalte în lumea criminală, iar acțiunile lor urmează să fie investigate.
În urma descinderilor, procurorul responsabil de acest caz a decis reținerea pentru 72 de ore a șefului Penitenciarului nr.15 din Cricova. Oamenii legii îl bănuiesc de participare și susținere, prin diferite forme, a activității organizației criminale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova