Dimitriana Surdu

Care este cheia succesului și cum sportivii moldoveni țin piept adversarilor

98
(reînnoit 12:04 12.02.2018)
Dimitriana Surdu este campioană Moldovei și a României la aruncarea discului și a reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
Care este cheia succesului și cum sportivii moldoveni țin piept adversarilor

A pășit în lumea sportului din fragedă copilărie, iar totul a început de la simple antrenamente pe ulițele satului Filipeni, Leova, și competițiile raionale la care participa ori de câte ori avea ocazia.

Vorbim despre Dimitriana Surdu, atleta care la vârsta de doar 23 de ani a reușit să ducă faima Republicii Moldova în lume. Spune că a ajuns în lumea sportului întâmplător, iar cel care i-a deschis ușa acestei lumi a fost profesorul de Educație Fizică de la școala gimnazială, care i-a observat calitățile.

„Nu pot spune că m-a motivat cineva ca să practic această probă sportivă. Eram o elevă în sat, iar profesorul de educație fizică mă lua să particip la concursurile de alergat organizate în localitate și în raion. Ulterior, au urmat competițiile din Chișinău. Nu am știut că mă voi ocupa strict de aruncarea greutății, cel mai probabil, așa a trebuit să fie, în condițiile în care la această probă înregistram cele mai bune rezultate", spune Dimitriana Surdu.

Nu se plânge de condițiile proaste în care este nevoită să se antreneze zi de zi, la fel ca și cei mai mulți sportivii din țara noastră. Dimpotrivă, privește cu optimism în viitor și spune că un campion își va atinge obiectivul propus indiferent de circumstanțe.

„Nu pot spune că sunt rele condițiile de antrenament. Da, sportivii din țările europene au echipamente performante și se antrenează la cele mai înalte nivele. Totuși, sunt sigură că poți obține rezultate bune, indiferent de terenul pe care te antrenezi", adaugă sportiva.

În pofida problemelor tehnice cu care este nevoită să se confrunte uneori, Dimitriana are un scop bine determinat.

„Tare aș vrea să ajung la jocurile din 2020, fiindcă am șanse mari. Simt că am o pregătire mult mai bună decât la jocurile de la Rio de Janeiro din 2016. Sunt sigură că pot să ajung chiar și finalistă la jocurile din 2020", spune Dimitriana Surdu.

Până atunci însă mai este timp, iar 2018 se anunță a fi un an plin pentru Dimitriana.

„În acest an am trei starturi principale. Cel mai important este Campionatul Mondial din Birmingham, Marea Britanie, care se va desfășura în perioada 28 februarie — 4 martie, după care, peste patru zile va fi Cupa Europei de aruncări lungi în Portugalia, după care Campionatul European, care se va desfășura în Berlin, Germania", adaugă sportiva.

Agenda Dimitrianei Surdu spune clar, timpul pentru odihnă și vacanțe este limitat, lucru confirmat și de sportivă.

„Zile libere practic nu am. Tot anul este dedicat cantonamentelor. Tot timpul am pregătiri, antrenamente și universitate. Nu prea îmi permit să-mi iau vacanțe, pentru că știu că în spatele succesului stă nu doar voința și talentul, ci și multă, multă muncă”, conchide sportiva.

Echipa Sputnik Moldova îi dorește succese mari Dimitrianei și o așteaptă acasă cu noi realizări. 

98
Tagurile:
cheia succesului, performanță, sportivi moldoveni, Jocurile Olimpice de la Rio, sport, moldoveni, Dumitrina Surdu
Тема:
Radioul și Sportul (34)
Tematic
Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de doar doi sportivi
Câți sportivi moldoveni vor participa la Olimpiada din Coreea
”Performanță”, care i-ar putea băga pe niște sportivi la pușcărie
Acuzații false de dopaj: circa o sută de sportivi ruși au fost reabilitați
Mihai Manole

Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

745
(reînnoit 22:47 11.08.2018)
Fostul ministru al Finanțelor Mihai Manole consideră că Fondul Monetar Internațional își va revizui poziția privind Republica Moldova la momentul când autoritățile vor examina în toamnă politica bugetar-fiscală și proiectul bugetului pentru anul 2019.
Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.

Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.

La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Autor Eduard Maciac

745
Tagurile:
reforma fiscala, Chisinau
Tematic
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală
Reforma fiscală, anunțată de Guvern, salutată de patronii restaurantelor și hotelurilor
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală


Загрузка...
Ion Prisăcaru

Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

401
(reînnoit 20:12 08.08.2018)
Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, consideră că după implementarea reformei fiscale următorul pas ar fi reducerea numărului de impozite.
Fostul șef de la FISC, Ion Prisăcaru, despre reforma fiscală votată de Parlament

"După reforma fiscală, consider că vor crește veniturile la buget. Se va vedea care va fi reacția mediului de afaceri, dar decizia Guvernului de a micșora impozitele este una curajoasă", a declarat Ion Prisăcaru în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

Totodată, fostul șef al fiscului spune că în Moldova mai există o altă problemă legată de fiscalitate.

"Noi avem un sistem de impozitare destul de complicat la capitolul numărul impozitelor și taxelor. Există la ora actuală peste 200 de impozite și taxe în sistemul fiscal din Moldova. Eu sunt de părere, și am demonstrat acest fapt, că ar putea să rămână doar nouă tipuri de impozite. Astfel noi vom ușura munca pentru agenții economici, dar și pentru contabilitățile agentului economic", a declarat Ion Prisăcaru în studioul radio Sputnik Moldova.

El a mai spus că, odată cu reducerea numărului de impozite, bugetul de stat nu va fi afectat iar Serviciul Fiscal de Stat își va îmbunătăți administrarea fiscală.

Autor Eduard Maciac

401
Tagurile:
reforma fiscală, Ion Prisăcaru, Chisinau
Tematic
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală
Cum se vor schimba salariile mici și cele cu patru zerouri după reforma fiscală


Загрузка...
LGBT

"România arată Moldovei calea europeană" - susține LGBT de la Chișinău

0
În timp ce în România peste 20 de ambasade străine promovează LGBT, România face același lucru în Republica Moldova prin ambasada sa de la Chișinău.

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik, Marius Holdean. Ambasada României la Chișinău și-a exprimat pentru prima oară susținerea pentru politicile LGBT din Republica Moldova, imitând gesturile inacceptabile ale ambasadelor străine de la București care fac o propagandă deșănțată pro-homosexuali, în dispreț față de valorile poporului român.

Acum, Bucureștiul face același lucru în Republica Moldova, Ambasada României semnând o declarație comună a 30 de diplomați acreditați în susținerea comunității LGBT din Republica Moldova, de Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei.

Declarația comună a fost anunțată în Moldova pe pagina de facebook a Ambasadei Olandei, un stat care militează de mult timp în favoarea politicilor anti-familie.

Astfel de declarații pro-LGBT au existat în anii precedenți în Republica Moldova, însă e pentru prima dată când apare și semnătura misiunii diplomatice românești de la Chișinău.

În declarația respectivă, care seamănă cu declarația dată cu aceeași ocazie și de mai mult de 20 de ambasade de la București pentru România, semnatarii își exprimă ”solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți sunt discriminați pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale”.

În același mesaj, ambasadele anunță că în perioada 15-20 iunie, va avea loc cel de-al 20-lea Festival LGBTI „Moldova Pride”, preponderent online, din cauza condițiilor actuale de pandemie COVID-19.

Cu referire la acest pas șocant făcut de România în Republica Moldova, teologul și politologul Bogdan Duca a oferit pe pagina sa de telegram o replică care nu mai lasă loc de comentarii: ”Bun, bun. România arată Moldovei calea europeană :))”!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
homosexuali, România, CHIȘINĂU, LGBT


Загрузка...