Psihologul Svetlana Popa a fost solicitată de corespondentul Sputnik Moldova să se pronunțe dacă ar trebui părinţii să-și pedepsească copiii sau există totuşi alte metode de educație.
Ea consideră că părinții ar trebui de la bun început să înţeleagă ce vor de la copil. Iar după asta cea mai bună metodă este discuţia. Însă în niciun caz copii nu trebuie să fie bătuţi.
"Din păcate, cultura noastră confundă aceste două concepte: educaţia şi pedeapsa. Pedeapsa are consecinţe foarte grave pentru copil. El învaţă că agresivitatea este o formă de a soluţiona conflictele şi problemele", a subliniat Popa.
Psihologul a menţionat că problema este în mentalitatea oamenilor noştri care sunt convinşi că educaţie bună se face doar cu utilizarea forţei fizice. Copilul se simte vinovat şi crede că dacă a fost pedepsit, fapta sa urâtă nu mai este valabil şi el poate să o comită iarăși. Adică, pedepsindu-l, părinţii de fapt nu-l educă deloc.
"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.
Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.
La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.
Autor Eduard Maciac
"După reforma fiscală, consider că vor crește veniturile la buget. Se va vedea care va fi reacția mediului de afaceri, dar decizia Guvernului de a micșora impozitele este una curajoasă", a declarat Ion Prisăcaru în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.
Totodată, fostul șef al fiscului spune că în Moldova mai există o altă problemă legată de fiscalitate.
"Noi avem un sistem de impozitare destul de complicat la capitolul numărul impozitelor și taxelor. Există la ora actuală peste 200 de impozite și taxe în sistemul fiscal din Moldova. Eu sunt de părere, și am demonstrat acest fapt, că ar putea să rămână doar nouă tipuri de impozite. Astfel noi vom ușura munca pentru agenții economici, dar și pentru contabilitățile agentului economic", a declarat Ion Prisăcaru în studioul radio Sputnik Moldova.
El a mai spus că, odată cu reducerea numărului de impozite, bugetul de stat nu va fi afectat iar Serviciul Fiscal de Stat își va îmbunătăți administrarea fiscală.
Autor Eduard Maciac
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Rusia a optat întotdeauna împotriva acțiunilor violente, iar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut aceste metode. Declarația a fost făcută de președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, care a fost citat de RIA Novosti.
Volodin a spus că deja mulți ani elita politică din SUA i-a pus pe americani să se confrunte între ei, pe diferite principii: religioase, de gen, politice. În cadrul campaniei prezidențiale, potrivit președintelui Dumei de Stat, această confruntare a căpătat un caracter un aspect deosebit de periculos și tăios din partea ambelor tabere. Utilizarea acestor instrumente de către una dintre forțele politice a determinat radicalizarea cele de-a doua părți, în cazul de față a celei care îl susține pe președintele Trump.
"Noi am fost întotdeauna împotriva acestor metode și considerăm că ele sunt inadmisibilele. Lupta pentru putere, purtată de două partide de bază din SUA, a dus la luarea cu asalt a Parlamentului și la pierderi de vieți omenești. Întotdeauna noi, dar vreau să menționez - întotdeauna, am pledat împotriva acțiunilor de forță, neconstituționale, dar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut și încurajat aceste acțiuni în multe țări ale lumii, amestecându-se în afacerile lor suverane", a declarat Volodin.
"Dar când același lucru s-a întâmplat chiar în Statele Unite ale Americii, ei i-au declarat pe acești oameni teroriști interni, care riscă 15-20 de ani de pușcărie. Hai să le spunem lucrurilor pe nume", a declarat președintele Dumei de Stat.
El a spus că ceea ce se întâmplă în SUA constituie un atentat la drepturile și libertățile omului, dar a precizat că acestea țin de treburile interne ale țării.
Președintele Dumei de Stat a amintit că Twiter și Facebook au blocat contul președintelui în exercițiu al SUA, Donal Trump, și a menționat că samavolnicia la care se dedau rețelele sociale să nu se repete și în Rusia. Volodin a spus că departamentul pentru relații externe a Dumei de Stat i s-a dat sarcina să prezinte organizațiilor internaționale o analiză a situației formate în timpul alegerilor în SUA sub aspectul dreptului la cuvânt.Anterior Twiter și Facebook au anunțat că blochează pe o perioadă nelimitată conturile lui Tramp, pe care l-au acuzat că ar fi incitat la violență. Exemplul acestora a fost preluat și de alte rețele de socializare mai puțin cunoscute. Platformele informaționale și companiile IT americane au un caracter global.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova