Ghenadie Roșca

Prognoze meteo îngrijorătoare pentru lunile iulie și august. Iată ce ne așteaptă

2728
(reînnoit 10:27 09.07.2018)
Cum va fi vremea în lunile iulie-august: meteorologii fac prognoze îngrijorătoare.

Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit, asta prognozează meteorologii pentru lunile iulie și august. Potrivit șefului Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, cantitatea de precipitații va fi sub pragul specific acestei perioade.

„Dacă vorbim de temperaturile pentru lunile iulie și august, la acest capitol vom avea o situație mai problematică, deoarece temperaturile medii lunare pentru aceste luni vor fi de peste norma climatologică, cu 3-4 grade. Va fi caniculă, dar asta nu înseamnă că nu vom avea și temperaturi mai scăzute”, a subliniat expertul.

Referindu-se la precipitații, el a menționat că acestea vor fi puține.

”Dacă pentru luna iulie ar trebuie să avem între 60 și 80 de litri pe metru pătrat, în acest an vom avea mai puține precipitații. Adică de până la 60 de litri pe metru pătrat, iar în unele regiuni vom avea chiar și până la 40 de litri pe metro pătrat. În august, la fel, vom avea puține precipitații. Dacă pragul pentru această lună este de 40-60 de litri pe metru pătrat, în acest an vom avea până la 40 de litri pe metro pătrat", spune Ghenadie Roșca.

Autor: Silvia Zavadovschi

2728
Tagurile:
precipitatii, temperaturi, vreme, meteo, caniculă, Ghenadie Rosca
Tematic
Vremea se schimbă radical: Iată ce se va întâmpla în weekend


Загрузка...