Oxana Crăciun

De ce muzica folcorică ar putea dispară?

117
(reînnoit 19:42 04.06.2018)
Interpretă și profesoară de dans Oxana Crăciun este convinsă că muzica folcorică ar suferi teribil de mult în lipsa nunților și cumatriilor organizate cu mult fast de moldoveni. În plus, mai multe tradiții ar dispărea, iar munca de interpret nu ar mai fi o meserie, ci doar un hobby.

"Nu avem spectacole plătite. Nu mai zic de concerte sau alte maniferstații culturale care ar putea să genereze venituri. Este jenant, dar fără banii câștigați din nunți și cumătrii, nu ai cum să reziști", a declarat interpreta.

De asemenea, Oxana Crăcium susține că deja multe dintre tradiții se pierd și că oamenii ar uita de muzica tradițională dacă cântăreții nu ar investi în spectacole muzicale sau piese.

"Muzica moldovenească este extraordinară. Toată lumea rămâne impresionată de nivelul profesionist al interpretării, dar și de muzica ritmată. Puțină lume în străinătate face din asta o meserie. Noi avem o școală foarte bună de muzică pe care trebuie să o păstrăm", a adăgat Oxana Crăciun în cadrul emisiunii matinale Radio Sputnik.

117
Tagurile:
muzică, tradiție, folclor, chisinau, Republica Moldova
Tematic
Ce muzică preferă moldovenii
Muzică și dansuri țigănești: Peripețiile legendarului Diego Maradona la Moscova
Hramul orașului va fi sărbătorit printre corturi, în acorduri de muzică clasică


Загрузка...