Svetlana Lazăr

Iată ce bucate au constituit atracția festivalului „Duminica Mare", de la Domulgeni

52
(reînnoit 13:01 03.06.2018)
Duminica Mare a fost prilej de sărbătoare pentru locuitorii satului Domulgeni din raionul Florești. Acolo a fost organizat, pentru al optulea an consecutiv, un festival care poartă numele acestei sărbători creștine.

Inițiatorul acestui eveniment, președintele Asociației Naționale a Turismului Rural Ecologic și Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, a povestit în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, ce bucate au impresionat vizitatorii. Este vorba despre „sărbușcă", o zeamă pe bază de zer cu fructe. Minunea culinară a fost gătită de Tatiana Popa, meșter popular din localitatea Palanca, raionul Călărași.

Într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii „Sputnik-Matinal”, bucătăreasa a dezvăluit această rețetă pe care o cunoaște de la mama și bunica sa. Cum se prepară tradiționala sărbușcă moldovenească, aflați în interviul audio. 

52
Tagurile:
duminca mare, mâncare, concert, Florești, oameni, festival, turism, Svetlana Lazăr, Moldova
Tematic
Ce îi determină pe turiști să vină în Moldova - Svetlana Lazăr are o explicație


Загрузка...