Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru: "Atenție la mișcările radicaliste - Nazismul trăiește și astăzi"

91
(reînnoit 17:38 08.05.2018)
Liderul Mișcării de Tineret Voievod, Nicolae Pascaru, susține că Ziua de 9 mai trebuie să fie, în primul rând, o lecție de demnitate națională.

9 mai este un eveniment marcant pentru societatea moldovenească care trebuie să-i comemoreze pe cei care și-au dat viața pentru eliberarea Europei de fascism.

Ziua Europei sau Ziua Victoriei, în esență, este aceași sărbătoare, doar că este politizată pentru a dezbina societatea, susține activistul.

"Fiecare dintre noi are pe cineva dintre bunei sau străbunei care a participat la cel de-Al Doilea Război Mondial. Este o tragedie prin care a trecut toată lumea. Trebuie să tragem învățăminte din ceea s-a întâmplat, în caz contrar putem deveni victimele unui alt război", a adăugat Nicolae Pascaru.

Președintele organizației Voievod susține de asemenea că mișcările radicaliste cu elemente fasciste au fost reactivate în ultimii ani, iar tinerii sunt primele victime ale aceste ideologii inumane. Datorită noilor tehnologii de îndoctrinare, ei pot fi atrași foarte ușor în aceste organizații ce reprezintă un focar de război.

"Tinerii de astăzi trebuie să fie foarte atenți. Cu părere de rău, politicienii construiesc, prin metode noi, anumite forme de manifestare agresivă, radicală. Actuala generație trebuie vaccinată pentru a putea controla agresivitatea noastră firească. Cel mai bun vaccin este să viziteze nu doar locurile frumoase din Europa, dar și lagărele de concentrare care sunt astăzi muzee. Rămâi șocat să vezi cum oamenii erau exterminați într-un mod barbar", a coinchis Nicolae Pascaru.

91
Tagurile:
Fascism, Tineret, 9 mai, Nicolae Pascaru, Chisinau, Republica Moldova
Tematic
Președintele Igor Dodon despre 9 Mai: Poporul nostru va fi mereu recunoscător eroilor
Cum se pregătesc autoritățile pentru sărbătoarea de 9 Mai. Vezi ce zice Igor Dodon
Fără oficiali din RM de 9 mai în Piaţa Roşie


Загрузка...