Sergiu Praporșcic

De ce clasa politică de la Chișinău trebuie deportată pe Lună

64
Ca moldovenii să nu fugă toți pe Lună, acolo trebuie deportată, mai întâi, clasa politică moldovenească, iar după asta nici un conațional de-al nostru nu va mai dori să meargă acolo.
De ce clasa politică de la Chișinău trebuie deportată pe Lună

Corporația Cosmică "Энергия" (Energia — în rom.) a Federației Ruse a anunțat că din anii 2021-2022 nava cosmică Soiuz va efectua primele zboruri cu turiști în jurul satelitului natural al pământului, Luna.

Bineînțeles că orice om simte o zvâcnire în piept atunci când doar se gândește să întreprindă o călătorie. Dar mai ales când este vorba de a călători în spațiul cosmic, de a face ocolul satelitului natural al pământului și chiar de a aluniza pe solul acestuia (trebuie să le spunem cititorilor noștri că verbul "a ateriza" nu poate fi folosit în cazul Lunii pentru că "a ateriza" înseamnă a efectua toate operațiile necesare pentru a reveni și a se opri pe pământ, pe țărână, pe solul Terii).

Deci, orice om este tentat de aventura călătoriei. Dar mai ales acest imbold îl au moldovenii noști. Cetățenii Republicii Moldova au dorul dusului. Moldovenii au împânzit lumea, ei sunt peste tot. Ei rezolvă problema lipsei forței de muncă în Italia, Rusia, Israel, Grecia, Spania, Portugalia, Turcia, ca să nu mai spunem de România. Și rezolvă nu doar problema forței de muncă din aceste țări, ci, mai nou, și pe cea demografică. Atât de bine rezolvă moldovenii problemele altor țări, încât Republica Moldova a ajuns o țară depopulată.

În ultimele câteva decenii moldovenii și-au părăsit țara cu sutele de mii. Potrivit datelor statistice neoficiale, de la declararea Independenței până acum, populația țării s-a micșorat cu aproape un milion de oameni. Dacă în anul 1991 în țara noastră locuiau peste patru milioane de oameni, atunci astăzi sunt mai puțin de trei milioane. Nu e de glumă.

Și moldovenii pleacă în continuare din țara lor, chiar dacă nici în Uniunea Europeană nu mai sunt locuri de muncă, chiar dacă țările de acolo au probleme cu imigranții și nu au unde să-i angajeze pe proprii cetățeni.

Neavând unde să se mai ducă, moldovenii oricum pleacă de acasă. Acum vă imaginați ce vor face ei dacă li se va deschide o nouă oportunitate de a pleca, o nouă destinație, una neexplorată de pământeni. Cu siguranță că vor pleca cu toții, chiar dacă călătoria va costa scump. Și asta pentru că e mult mai scump să rămâi acasă, decât să pleci de acasă, chiar și pe Lună.

Vă imaginați, sintagma "Planeta Moldova" nu va mai fi una ironică, ci pe bune: moldovenii vor avea planeta lor, care nu e chiar planetă, ci doar un satelit al planetei Pământ.

Să nu râdeți, să nu credeți că asta nu e o problemă care cu adevărat amenință Patria noastră. Ba chiar vă implor să luați atitudine în această chestiune. Și, în primul rând, acest lucru trebuie să-l facă Academia de Științe.

Eu chiar pot să le sugerez savanților moldoveni o soluție: ce ar fi dacă înainte ca moldovenii să se avânte în a explora Luna, acolo să fie deportată forțat clasa politică din Republica Moldova? Atunci niciun moldovean nu va mai vrea să meargă pe Lună pentru că, în fond, ei își părăsesc țara fugind de clasa noastră politică. Vorba lui Creangă: am scăpat de dracul și am dat peste tată-său.

Autor: Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

64
Tagurile:
ateriza, aluniza, satelit, deportat, clasa, satelitul artificial al pământului, aterizare, politică, Luna
Tematic
Cum s-a făcut de râs Timofti în fața lui Eminescu
Voi îl omagiați pe Eminescu? Boaite făţarnice!
Radu Hatmanu, Tatiana Cebotari și Cristina Bumbu-Dănuță

Sfaturi utile de la Radu Hatmanu: Laptele, cel mai accesibil și sănătos produs

109
(reînnoit 10:16 03.07.2017)
Laptele, un produs foarte necesar și sănătos, vă poate fi de folos și în anumite afecțiuni
Sfaturi utile de la Radu Hatmanu. Laptele, cel mai accesibil și sănătos produs

Produsele lactate sunt adevărate bombe de sănătate: acestea nu numai că au o valoare nutritivă sporită, ci și acționează ca un calmant asupra sistemului nervos, au o acțiune de detoxifiere, ameliorând flora intestinală.

Un pahar cu lapte, rece, îți va lua durerea de stomac în câteva clipe.

Cel mai gustos lapte acru sau chefir este acela pe care îl preparați singuri.

Ce să faceți ca să nu vă dea laptele în foc? Secretul că să nu ajungă tot laptele pe aragaz, atunci când nu ești cu ochii pe el, este sa pui în oală o lingură cu coada lungă în timp ce laptele se încălzește.

Dacă veți adăuga un cubuleț de gheață în laptele proaspăt fiert, nu se va forma pielița care multor nu le prea place.

Laptele are mai multe proprietăți curative.

Dacă te chinuie insomnia, dizolvă într-un pahar cu lapte o linguriță de miere și bea înainte de somn, vei adormi repede și vei avea un somn profund. Această combinație poate repara cele mai dificile tulburări de somn.

Dragi prieteni, știați că pentru a produce o roată de brânză / cașcaval de la 80 până la 100 kg, este nevoie de aproximativ 1000 de litri de lapte de vacă. Destul de mult, nu?

Dacă tot vorbim de cașcaval, vreau să va spun că, atunci când vrem să-l folosim în diferite rețete culinare un cașcaval mai moale, înainte de-al rade, ungeți răzătoarea cu ulei și cașcavalul nu se va lipi de pereții acesteia.

Să știți că Parmezanul trebuie cumpărat și păstrat în bucăți mai mari și trebuie dat pe răzătoare doar înainte de-al consuma.

Acestea au fost câteva sfaturi și mici secrete despre lapte dar și despre unele produse din lapte.

Dacă aveți anumite sfaturi sau secrete și vreți să le împărtășiți cu noi cu toată lumea, puteți să ne scrieți pe pagina noastră www.sputnik.md

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

109
Tagurile:
bombă de sănătate, cașcaval, sfaturi, lapte, sănătate, Rdau Hatmanu
Tematic
Sfaturi utile pentru zilele toride: Cum să ne protejăm de arșiță
Sfaturi utile de la Radu Hatmanu: Cum coci cea mai gustoasă pâine
Sfaturi utile de la Radu Hatmanu
Sfaturi utile: Cum păstrăm untul mai mult timp și cum alegem ulei de calitate


Загрузка...
Diana Rotaru

Dianna Rotaru: Nu sunt o călugăriță ca port fuste lungi

260
(reînnoit 09:35 05.05.2017)
Interpreta Dianna Rotaru a făcut furori la câteva emisiuni televizate din România. Cârcotașii i-au comentat aparițiile, aducându-i critici. Iată cum le răspunde interpreta.
Dianna Rotaru: Nu sunt o călugăriță ca să port fuste lungi

Dianna Rotaru spune că fustele scurte și comportamentul dezinvolt de care a dat dovadă este parte a unei strategii de marketing, adică în acest mod își promovează imaginea și se face cunoscută.

"Eu nu sunt o călugăriță ca să port fuste lungi. Viața de artist presupune o dezgolire ușoară, pentru că asta vinde bine și asta nu o fac doar eu. Acest lucru nu îl face doar Dianna Rotaru, dar și Loredana Groza sau Madonna", a declarat Dianna Rotaru în emisiunea "Express Muzical" de la Radio Moldova Muzical, moderată de interpretul și jurnalistul EL Radu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

260
Tagurile:
marketing, fuste scurte, piese, muzică, Diana Rotaru, EL Radu
Tematic
Diana Rotaru, agresată fizic, în plină stradă, în prezența unui polițist – VIDEO


Загрузка...
Orbán Viktor

Viktor Orban respinge reglementările fiscale impuse din exterior

0
(reînnoit 12:18 19.06.2021)
Premierul Ungariei Viktor Orban spune că este în interesul naţional al Ungariei să nu accepte reglementările fiscale impuse din exterior, respingând astfel propunerea unui impozit global minim.

BRUXELLES, 19 iun – Sputnik. Premierul Viktor Orban apără cu strășnicie independența Ungariei inclusiv din punct de vedere economic și spune că impozitele mai ridicate ar fi "toxice" pentru economia acestei țări care este orientate spre export.

El a respins de aceea propunerea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global, arătând că un sistem fiscal care face Ungaria competitivă reprezintă "punctul de plecare" pentru succesul economic al ţării.

Orban a spus că, din punct de vedere economic, anul viitor trebuie să fie folosit "pentru restabilirea solidităţii familiilor" şi pentru reduceri de taxe pentru tineri, urmând ca, după ce ritmul de creştere al economiei ajunge la 5,5%, să fie luate în considerare reducerile fiscale.

Luna aceasta, miniştrii Finanţelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) au ajuns la un acord istoric cu privire la introducerea unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord care ar putea servi drept bază pentru un acord valabil la nivel mondial.

Dar Viktor Orban a arătat că Budapesta se opune acestei iniţiative deoarece ea contravine eforturilor autorităţilor maghiare de a atrage investiţii străine prin intermediul taxelor reduse.

Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi a fost folosit de Budapesta pentru a atrage unele mari investiţii în sectorul construcţiilor de automobile.

"Consider că este absurd ca orice organizaţie să îşi aroge dreptul de a spune ce taxe poate aplica Ungaria", a arătat Viktor Orban, consolidându-și astfel statura de lider independent și care face politica țării sale, nu a instituțiilor internaționale.

La rândul său, ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga a spus că un impozit minim global pe profitul companiilor ar urma să afecteze între 2.000 şi 3.000 de companii importante din Ungaria.

Irlanda, o altă ţară membră UE cu un nivel mic al impozitului pe profitul companiilor, se opune şi ea ideii unui impozit minim global pe profitul companiilor iar autorităţile de la Dublin au demarat o campanie prin care speră că va putea să îşi păstreze o parte din beneficiile oferite de regimul fiscal atractiv practicat de mai mute decenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldovaok

0
Tagurile:
Ungaria, Victor Orban
Tematic
Viktor Orban: Dacă Ungaria nu ar fi comandat vaccinuri din Est, am fi avut mari probleme
Viktor Orban dă lovitura: își face partid european naționalist cu polonezii și cu Salvini


Загрузка...