Decât niște lideri liberali care vând țara bucată cu bucată, care, de dragul principiilor liberale, au transformat statul într-o structură administrativă amorfă, neputincioasă, care vinde totul, pământ, fabrici, uzine, zăcăminte, păduri, le vinde străinilor și oligarhilor locali, iar pe proprii cetățeni îi transformă în sclavi, obligându-i să-și părăsească copiii, părinții, casa, țara și să meargă să-i slugărească pe străini, în acest caz Lukașenko este de preferat.
Să nu credeți că m-a pălit așa din senin dragostea față de Lukașenko. Pur și simplu, am privit un reportaj de la vizita pe care acesta a întreprins-o recent la MAZ, Fabrica de Automobile din Minsk. Acolo liderul belarus a făcut niște declarații pe care niciun guvernant din Republica Moldova sau România nu le face.
Autor: Sergiu Praporșcic
Produsele lactate sunt adevărate bombe de sănătate: acestea nu numai că au o valoare nutritivă sporită, ci și acționează ca un calmant asupra sistemului nervos, au o acțiune de detoxifiere, ameliorând flora intestinală.
Un pahar cu lapte, rece, îți va lua durerea de stomac în câteva clipe.
Cel mai gustos lapte acru sau chefir este acela pe care îl preparați singuri.
Ce să faceți ca să nu vă dea laptele în foc? Secretul că să nu ajungă tot laptele pe aragaz, atunci când nu ești cu ochii pe el, este sa pui în oală o lingură cu coada lungă în timp ce laptele se încălzește.
Dacă veți adăuga un cubuleț de gheață în laptele proaspăt fiert, nu se va forma pielița care multor nu le prea place.
Laptele are mai multe proprietăți curative.
Dacă te chinuie insomnia, dizolvă într-un pahar cu lapte o linguriță de miere și bea înainte de somn, vei adormi repede și vei avea un somn profund. Această combinație poate repara cele mai dificile tulburări de somn.
Dragi prieteni, știați că pentru a produce o roată de brânză / cașcaval de la 80 până la 100 kg, este nevoie de aproximativ 1000 de litri de lapte de vacă. Destul de mult, nu?
Dacă tot vorbim de cașcaval, vreau să va spun că, atunci când vrem să-l folosim în diferite rețete culinare un cașcaval mai moale, înainte de-al rade, ungeți răzătoarea cu ulei și cașcavalul nu se va lipi de pereții acesteia.
Să știți că Parmezanul trebuie cumpărat și păstrat în bucăți mai mari și trebuie dat pe răzătoare doar înainte de-al consuma.
Acestea au fost câteva sfaturi și mici secrete despre lapte dar și despre unele produse din lapte.
Dacă aveți anumite sfaturi sau secrete și vreți să le împărtășiți cu noi cu toată lumea, puteți să ne scrieți pe pagina noastră www.sputnik.md
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>
Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|
Dianna Rotaru spune că fustele scurte și comportamentul dezinvolt de care a dat dovadă este parte a unei strategii de marketing, adică în acest mod își promovează imaginea și se face cunoscută.
"Eu nu sunt o călugăriță ca să port fuste lungi. Viața de artist presupune o dezgolire ușoară, pentru că asta vinde bine și asta nu o fac doar eu. Acest lucru nu îl face doar Dianna Rotaru, dar și Loredana Groza sau Madonna", a declarat Dianna Rotaru în emisiunea "Express Muzical" de la Radio Moldova Muzical, moderată de interpretul și jurnalistul EL Radu.
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>
Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|
CHIȘINĂU 19 ian - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță noile rate de schimb pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, un dolar american va putea fi cumpărat cu 17,30 lei, un euro – cu 20,87 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,28 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 23 de bani.
Conform cursului valutar BNM, dolarul s-a scumpit cu doi bani, euro a scăzut cu opt bani, leul românesc a coborât cu doi bani, iar rubla rusească și hrivna ucraineană au rămas la același preț.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova