Părintele Sergiu Ivanov, parohul bisericii din satul Vărzărești

Ce sărbătorim: Dragobete sau Ziua Îndrăgostiților? Ce spune un preot ortodox

504
(reînnoit 10:49 24.02.2018)
Multă lume refuză să marcheze așa-zisa zi a îndrăgostiților, care este sărbătorită în data de 14 februarie, spunând că aceasta nu ne reprezintă, că este una de import, mai ales că în tradiția noastră populară avem o altă sărbătoare – Dragobetele.
Ce sărbătorim: Dragobete sau Ziua Îndrăgostiților? – Ce spune un preot ortodox

Parohul Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Vărzărești, Nisporeni, părintele Sergiu Ivanov, spune că nici așa-zisa Zi a Sfântului Valentin și nici așa-zisa Zi a Îndrăgostiților nu are nimic în comun cu adevăratele noastre sărbători, nu are nicio legătură cu istoria, tradiția și datinile bisericești.

Sergiu Ivanov susține că este cumva nefiresc să sărbătorim într-o singură zi în an dragostea, atunci când întreaga noastră viață trebuie să fie plină de dragoste.

"Noi pe pământ ne naștem din dragostea lui Dumnezeu și din dragostea părinților noștri. Dumnezeu este iubire, este dragoste. Și toată viața noastră o trăim din dragoste. Noi suntem iubiți și apreciați de părinți, de bunei, de copii, de soț/soție, de frați, surori, prieteni și așa mai departe. Părerea mea este că fiecare dintre noi ar trebuie să socotim fiecare zi o sărbătoare a dragostei divine. Dragostea nu încetează niciodată. Nu văd o problemă ca ziua dragostei să o sărbătorim în fiecare zi pentru că suntem născuți și trăim din dragostea lui Dumnezeu", a menționat părintele Sergiu Ivanov în cadrul unui interviu acordat studioului Sputnik Moldova.

Totuși, dacă ar fi să alegem, dincolo de tradiția creștină, parohul Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Vărzărești, Nisporeni, spune că ar fi de preferat totuși sărbătoarea Dragobetelor, care, chiar dacă are o origine păgână, vine totuși din tradiția noastră populară, încă de la strămoșii noștri daci.

"Nici Dragobete și nici ziua îndrăgostiților nu au legătură cu tradiția Bisericii. Probabil Dragobetele este un pic mai aproape de poporul nostru pentru că vine din tradiția, din izvoarele noastre", a spus Sergiu Ivanov.

"Oamenii noștri îmbrățișează cu ușurință sărbători, tradiții străine, dar le uită pe ale lor, care sunt atât de frumoase. Spre exemplu, astăzi nu se mai fac șezători", a mai spus părintele Sergiu Ivanov în interviul acordat studioului radio Sputnik Moldova.

504
Tagurile:
parohul Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția Bisericii, dragostea lui Dumnezeu, părinte, dragoste, paroh, Dragobete, Ziua Îndrăgostiților, Ziua Sfântului Valentin, Mihail și Gavriil, Sergiu Ivanov, Dumnezeu, Vărzărești, Nisporeni
Tematic
(VIDEO) Părintele Calistrat, despre adevărata semnificație a mesei de sărbători
(VIDEO) Părintele Calistrat, despre Creștinism și viitorul Europei
(VIDEO) Părintele Calistrat, despre adevărata semnificație a mesei de sărbători
Părintele Calistrat o spune verde în ochi: Toleranța - îngăduință a toate relele
(VIDEO) Părintele Calistrat, despre boala secolului XXI - Pornografia
Ortodoxia este vie: Cazul parohiei ortodoxe din Nantes, Franța
Iurie Roșca: Ortodoxia și naționalismul economic, liantul unității naționale
Ortodoxia și mentalitatea similară - garanția dezvoltării prieteniei ruso-române
Ludmila Balan

Exclusiv: Cerințele Ludmilei Balan față de nora sa, viitoarea soție a lui Dan Balan

2857
(reînnoit 14:12 15.04.2018)
Deși este curtat de o mulțime de femei frumoase, are mii de admiratoare, cunoscutul interpret Dan Balan nu se grăbește să-i aducă mamei sale o noră în casă.
Exclusiv: Cerințele Ludmilei Bălan față de nora sa, viitoarea soție a lui Dan Bălan

În cadrul unui interviu oferit pentru studioul de radio Sputnik Moldova, Ludmila Balan (tanti Ludmila), a fost întrebată dacă are anumite cerințe față de nora pe care i-o va aduce Dan acasă.

" Nu îl sâcâi niciodată pe Dan să îmi aducă o noră, eu copiilor mei le-am dat mereu libertate. Nu am cerințe, important este ca Dan să o iubească pe ea și ea să îl iubească pe Dan, atât. Alte cerințe nu am", a declarat Ludmila Balan la Sputnik Moldova.

Autor: Tatiana Cebotari

2857
Tagurile:
nora, sotie, Dan Balan, Ludmila Balan
Tematic
Tanti Ludmila, despre povestea de dragoste a lui Nelu Statan


Загрузка...
Veaceslav Sârbu

Vin timpuri grele pentru șoferi: Iată ce se va întâmpla săptămâna viitoare

19937
(reînnoit 17:26 27.09.2018)
Șoferii prinși băuți la volan vor avea o ”surpriză” uriașă. Ei ar putea să rămână fără pemise de conducere pe un termen de până la patru ani. Șoferii nedisciplinați își vor putea recupera permisul doar după ce vor susține un examen sau vor frecventa un program antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.
Vin timpuri grele pentru șoferi: Iată ce se va întâmpla săptămâna viitoare

Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că modificările la Codul Penal vor intra în vigoare în timpul apropiat.

Noile modificări stipulează cazurile în care șoferii băuți nu vor mai putea fi eliberați de răspunderea penală. Astfel, portivit reprezentantului INP, în Codul Contravențional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranță nouă cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Eduard Maciac

19937
Tagurile:
retragerea permisului de conducere, Inspectoratul Național de Patrulare, Moldova-Italia, Chișinău
Tematic
Ce se va întâmpla cu șoferii prinși băuți la volan. Anunțul făcut de Alexandru Jizdan!
Șoferii prinși băuți la volan vor fi trimiși la un curs de instruire anti-alcoolic
Iată de când șoferii băuți vor fi obligați să lucreze la morgă


Загрузка...
Parc

Prognoza meteo pentru acest weekend: Ce temperaturi ne așteaptă

0
(reînnoit 18:14 22.01.2021)
Vremea se încălzește simțitor în acest weekend. Maximele vor ajunge astăzi până la 11 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +6..+9 grade în nordul țării, +7..+10 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +11 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab din sud. Presiunea atmosferică va fi normală. 

Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie
Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie

Noaptea vor fi temperaturi negative. În raioanele de nord se așteaptă -3..0 grade, în centru se vor înregistra -2..+1 grade, iar la sud vor fi -1..+2 grade Celsius. Duminică, pe timp de zi vor fi aceleași temperaturi, iar noaptea se încălzește și nu vor fi valori negative. Luni se așteaptă ninsori în toată țara. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoze meteo, hidrometeo, meteo.md, Meteo
Tematic
Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru 21-27 ianuarie
Va ninge astăzi – iată unde: Prognoza meteo


Загрузка...