Nistor Grozavu

Grozavu acuză: Printre protestatarii de la Bubuieci sunt și ”persoane politice”

102
De câteva zile bune, Chișinăul este invadat de gunoi. Asta după ce mai mulți locuitori din Bubuieci protestează și nu permit depozitarea deșeurilor din Chișinău în comuna lor.

Viceprimarul Nistor Grozavu susține că printre oamenii care protestează la Bubuieci sunt și ”persoane politice”, dar și foști reprezentanți Inspectoratului Ecologic.

Deși recunoaște că poligonul de colectare a deșeurilor le creează disconfort locatarilor din Bubuieci, Nistor Grozavu menționează că va încerca să-i convingă pe oamenii din localitate să renunțe la proteste și să permită depozitarea gunoiului la Bubuieci, cel puțin până în luna septembrie, iar în această perioadă să fie pregătit terenul unde se află poligonul de la Țânțăreni.

”Poligonul de la Țânțăreni să fie declarat de utilitate publică și să fie semnat un contract de colaborare cu Primăria din localitate, după care să se efectueze aici lucrări de conservare a poligonului'', a menționat Nistor Grozavu.

Amintim că primarul comunei Țânțăreni, Ina Pașcan, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că localitatea și așa este într-un pericol iminent de poluare, iar autoritățile locale nu vor accepta ca în schimbul a zece milioane de lei să pună în pericol sănătatea oamenilor.

”Dorin Chirtoacă, prin toate afirmațiile pe care le face, dacă atât de mult dorește să rezolve problemele din Chișinău, să facă groapă de gunoi la el în localitate și să le promită oamenilor zece milioane. Și să le creeze condiții și o groapă ecologică, ca să nu aibă efect negativ. Noi nu vrem nimic, noi dorim doar să ne lase în pace ca să putem trăi și copii noștri să fie sănătoși'', spune primarul de Țânțăreni, Ina Pașcan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

102
Tagurile:
Țânțăreni, groapă de gunoi, Bubuieci, gunoi, Nistor Grozavu, Republica Moldova
Тема:
Criza deșeurilor în Capitală: Autoritățile caută o soluție (8)
Tematic
Primarul de Țânțăreni îl face praf pe Chirtoacă: să facă gunoiște la el în sat
Chirtoacă amenință autoritățile din Țânțăreni că vor pierde zece milioane de lei
De ce nu este evacuat gunoiul din Capitală: Ce spun autoritățile municipale

Загрузка...