Andrian Candu

De ce a renunțat PD la prevederea ce ține de revocarea din funcție a deputaților

113
(reînnoit 12:00 11.05.2017)
Avizul Comisiei de la Veneția pentru proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral urmează să fie publicat în luna iunie curent

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu membrii delegației comune a Comisiei de la Veneția și OSCE, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 9-11 mai.

Vizita are loc în contextul în care Comisia de la Veneția pregătește avizului la proiectul de lege pentru revizuirea legislației electorale a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului a fost întrebat de jurnaliști de ce Partidul Democrat a renunțat la articolul din proiectul de lege care prevedea revocarea din funcție a deputaților.

"Acum examinăm, tehnic și juridic, cum poate fi reglementată revocarea mandatelor în sistemul mixt. Subiectul revocării mandatului devine mai dificil odată ce am găsit un consens și mergem pe varianta votului mixt, întrucât nu poți revoca din funcție doar 50 de deputați, iar 50 să activeze altfel'', a răspuns Candu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

113
Tagurile:
rechemat din funcție, revocare, Deputați, PDM, Andrian Candu, Republica Moldova
Tematic
Cum vor fi revocați deputații dacă va fi implementat uninominalul
Dodon: S-a terminat cu proiectul uninominal al democraților


Загрузка...