Adrian Lupuşor

Experții propun soluții pentru stimularea accesului la creditele bancare

160
(reînnoit 16:14 13.04.2017)
Expert-Grup a lansat trei proiecte de politici care propun soluții în vederea extinderii accesului întreprinderilor la resursele de creditare ale băncilor, impulsionarea creditării pe termen lung, dar și prevenirea eventualelor fraude și activități excesiv de riscante din partea băncilor.

Directorul executiv Expert-Grup, Adrian Lupușor, consideră că procesul dezvoltării unor soluții viabile trebuie să se orienteze spre trei direcții distincte.

Și acestea ar fi: soluții în vederea diminuării costului resurselor financiare, extinderii termenului de maturitate și dezvoltării instrumentelor financiare noi, soluții în vederea eliminării și/sau reducerii portofoliilor de credite neperformante precum și soluții în vederea optimizării cadrului normativ și procedural aferent activității bancare, inclusiv procesului de creditare privind legislația cu privire la gaj și ipotecă și cadrul de reglementare a evaluatorilor.

Adrian Lupușor consideră că "subiectul extinderii accesului la finanțe pe termen lung trebuie să devină o preocupare prioritară pentru Guvern, Comisia Națională a Pieței Financiare, dar și Banca Națională a Moldovei. Excesul de lichidități din sectorul bancar reprezintă oportunități reale pentru impulsionarea dezvoltării durabile a economiei Moldovei. Prin urmare, este de datoria autorităților vizate să se coalizeze în vederea explorării acestui potential", a spus Lupușor.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

160
Tagurile:
Sputnik, Republica Moldova
Tematic
FMI: Vine criza! 360 de miliarde - credite neperformante ale băncilor italiene
Cota de credite neperformante din băncile Moldovei continuă să crească


Загрузка...