Nicolae Ciubuc

Suport financiar nerambursabil de până la 350 de mii de dolari pentru fermieri

530
(reînnoit 15:54 13.04.2017)
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Agriculturii au lansat un nou apel pentru agricultori
Suport financiar nerambursabil de până la 350 de mii de dolari pentru fermieri

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Agenția pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială, au lansat astăzi un apel privind participare la programul de granturi investiționale "Facilitarea Accesului la Piețele de Desfacere" în cadrul Proiectului Agricultura Competitivă.

Cei care vor putea beneficia de suport financiar nerambursabil de până la 350 mii dolari SUA, dar nu mai mult de 50 la sută din costurile eligibile, sunt grupurile de producători constituite din cel puţin cinci membri cu activitate individuală de cel puţin trei ani în sectorul horticol. Banii sunt destinați pentru procurarea echipamentului tehnologic şi utilajului post-rocoltă: linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific, ș.a.

Directorul Agenției pentru Interveție și Plăți în Agricltură, Nicolae Ciubuc, susține că dosarele urmează a fi depuse la oficiile teritoriale ale AIPA.

"Vom avea aceeași abordare față de producătorii agricoli bazată pe echitate, corectitudine și transparență. Până în prezent, în cadrul programului de granturi investiţionale au fost finanţate 30 grupuri de producători, care au unit 167 de producători agricoli, inclusiv 49 de femei", a specificat Nicolae Ciubuc, directorul AIPA.

Menționăm că în septembrie 2016 Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, în valoare de 10 milioane dolari, pentru a continua stimularea investiţiilor în infrastructura post-recoltă din sectorul horticol.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

530
Tagurile:
Nicolae Ciubuc
Tematic
Grăbiți-vă: în câteva zile AIPA nu va mai primi cereri de subvenționare
Programul postrecoltă: AIPA a debursat 1,5 milioane dolari
Ludmila Balan

Exclusiv: Cerințele Ludmilei Balan față de nora sa, viitoarea soție a lui Dan Balan

2860
(reînnoit 14:12 15.04.2018)
Deși este curtat de o mulțime de femei frumoase, are mii de admiratoare, cunoscutul interpret Dan Balan nu se grăbește să-i aducă mamei sale o noră în casă.
Exclusiv: Cerințele Ludmilei Bălan față de nora sa, viitoarea soție a lui Dan Bălan

În cadrul unui interviu oferit pentru studioul de radio Sputnik Moldova, Ludmila Balan (tanti Ludmila), a fost întrebată dacă are anumite cerințe față de nora pe care i-o va aduce Dan acasă.

" Nu îl sâcâi niciodată pe Dan să îmi aducă o noră, eu copiilor mei le-am dat mereu libertate. Nu am cerințe, important este ca Dan să o iubească pe ea și ea să îl iubească pe Dan, atât. Alte cerințe nu am", a declarat Ludmila Balan la Sputnik Moldova.

Autor: Tatiana Cebotari

2860
Tagurile:
nora, sotie, Dan Balan, Ludmila Balan
Tematic
Tanti Ludmila, despre povestea de dragoste a lui Nelu Statan


Загрузка...
Veaceslav Sârbu

Vin timpuri grele pentru șoferi: Iată ce se va întâmpla săptămâna viitoare

19937
(reînnoit 17:26 27.09.2018)
Șoferii prinși băuți la volan vor avea o ”surpriză” uriașă. Ei ar putea să rămână fără pemise de conducere pe un termen de până la patru ani. Șoferii nedisciplinați își vor putea recupera permisul doar după ce vor susține un examen sau vor frecventa un program antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.
Vin timpuri grele pentru șoferi: Iată ce se va întâmpla săptămâna viitoare

Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că modificările la Codul Penal vor intra în vigoare în timpul apropiat.

Noile modificări stipulează cazurile în care șoferii băuți nu vor mai putea fi eliberați de răspunderea penală. Astfel, portivit reprezentantului INP, în Codul Contravențional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranță nouă cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Eduard Maciac

19937
Tagurile:
retragerea permisului de conducere, Inspectoratul Național de Patrulare, Moldova-Italia, Chișinău
Tematic
Ce se va întâmpla cu șoferii prinși băuți la volan. Anunțul făcut de Alexandru Jizdan!
Șoferii prinși băuți la volan vor fi trimiși la un curs de instruire anti-alcoolic
Iată de când șoferii băuți vor fi obligați să lucreze la morgă


Загрузка...
Răsărit

Uimitor: Iată ce temperaturi vom avea astăzi - detalii

0
(reînnoit 20:49 23.01.2021)
Nici astăzi nu vom avea parte de zăpadă. Dimpotrivă, meteorologii prognozează precipitații sub formă de ploaie pe aproape întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Vreme frumoasă cu temperaturi ridicate vom avea și astăzi.

După câteva zile în care mercurul în termometre a scăzut chiar și până la -20 pe alocuri, iar în unele raioane a căzut și un strat de zăpadă, temperaturile de primăvară și ploile revin.

Meteorologii ne îndeamnă să nu uităm umbrela acasă pentru că temporar vor cădea ploi pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Temperaturile cresc și astăzi, astfel termometrele vor indica chiar și peste 10 grade Celsius. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi în raioanele de nord +6..+9°С, în raioanele centrale +7..+10°С, în raioanele de sud +8..+11°С, în raioanele de est +6..+9°С, în capitală +8..+10°С.

Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie
Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie

Temperatura aerului va scădea brusc începând cu data de 26 ianuarie, când sunt posibile ninsori slabe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vremea, Vremea nefastă, vremea de mâine


Загрузка...