Gabriela Lungu

Vara vine cu multe surprize: Spectacole la Teatrul "Guguță"

70
(reînnoit 19:44 08.06.2021)
Cum va activa Teatrul Municipal de Păpuși "Guguţă" din Chișinău în această vară și ce surprize pregătesc actorii pentru spectatori? Detalii am aflat de la directoarea instituției, Gabriela Lungu.
Vara vine cu multe surprize: Spectacole la Teatrul "Guguță"

După o perioadă lungă de tăcere, actorii Teatrului "Guguţă" au revenit pe scenă cu spectacole deosebite pentru copii, dar și pentru maturi. Au fost atât de însetați de spectacole, public și aplauze încât în acest sezon estival au decis să-și continuie activitatea.

Astfel, în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 11:00, micii spectatori sunt așteptați cu ușile larg deschise la teatrul de păpuși.

"În această vară nu vom merge în vacanță. Vom juca spectacole deosebite, pregătite cu mult drag pentru spectatorii noștri. Copiii vor avea parte de activități interesante, surprize și multă voie bună", a relatat pentru Sputnik Moldova Gabriela Lungu.

Și proiectul intitulat "nightGuguță" la care participă tineri actori, absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Capitală își vor bucura publicul. În fiecare weekend, de la ora 19:00, doritorii se pot delecta cu spectacole, interpretate într-o abordare diferită și, în special, fără păpuși.

"Pentru adulți actorii au pregătit o serie de spectacole. De când a fost lansat acest proiect, actorii au reușit să monteze 8 spectacole – ceea ce este o performanță", a precizat directoarea instituției.

Gabriela Lungu a mai adăugat că în paralel cu spectacolele pe care urmează să le prezinte pe scenă, actorii pregătesc noi premiere pe care le vor lansa în această toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
teatru de păpuși, teatru, actori, vara, spectacole pentru copii
Tematic
Un teatru din Moldova participă la Festivalul Internațional al țărilor CSI și Balticii
Alina Munteanu

ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

73
(reînnoit 13:28 18.06.2021)
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Alina Munteanu a precizat că nu există o statistică care ar specifica instituțiile sau funcțiile în care se atestă cele mai multe încălcări cu privire la nedeclararea averii sau averile nejustificate.

Cert este faptul că au fost întregistrate cazuri când atât demnitarii de rang înalt, cât și funcționarii din primării au încălcat legea în acest sens.

"Nu avem o statistică care ar demonstra cine încalcă mai mult sau mai puțin. Persoane cu diferite funcții au arătat că interesul personal prevalează față de interesul public, iar dorința aprigă de îmbogățire și de a obține benficii necuvinite au facut să uite consecințele care pot surveni", a declarat pentru Sputnik Moldova Alina Munteanu.

Potrivit specialistului, funcționarii publici care încalcă legea în acest sens riscă sancțiuni precum încetarea mandatului funcției de demnitare publică, interdicția de a ocupa anumite funcții timp de trei ani, confiscarea averii ș.a.

Autoritatea Națională de Integritate este o autoritate publică independentă fată de alte organizații publice, fată de alte persoane juridice de drept public sau privat și față de persoanele fizice, ce funcționează la nivel național ca structură unică.

Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
ANI, Funcționar public, avere


Загрузка...
Victoria Bucătaru

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

152
(reînnoit 10:47 18.06.2021)
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

152
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"