Микрофон в студии радио Sputnik

Cărțile psihologilor ruși ce ar trebui citite de viitorii părinți - audio

75
În prezent sunt în vogă mai multe modele de parenting după care se conduc părinții în creșterea copiilor lor. Care ar fi cea mai potrivită metodă de educație și cu ce recomandări vin specialiștii? Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".
Cărțile psihologilor ruși ce ar trebui citite de viitorii părinți - audio

În librării găsim diferite cărți la subiectul educația copilului. Printre acestea se numără și scrierile unor psihologi și scriitori ruși. Metodele descrise în aceste cărți sunt o sursă de inspirație pentru mulți părinți și din Republica Moldova.

Bunăoară, jurnalista Maria Dimineț susține că a fost inspirată la acest subiect de psihologii ruși Mihail Labkovski, Andrei Kurpatov și Anatolii Nekrasov.

"Nekrasov are chiar o carte dedicată exclusiv acestui subiect, se numește ”Dragostea de mamă”, o carte pe care, consider eu, trebuie să o citească toate femeile. Autorul vorbește în această carte despre o extremă a situației pe care am descris-o eu mai sus, extremă destul de răspândită și cu consecințe grave. Spuneam despre faptul că maternitatea le consumă fizic și psihologic pe femei, fapt care le determină să se detașeze emoțional de parteneri. Aceasta este un  proces firesc, pe care femeia îl depășește în scurt timp, dacă beneficiază de suportul partenerului", a relaltat intelorcutoarea.

Jurnalista a mai remarcat faptul că Nekrasov vorbește despre fenomenul larg răspândit când femeia rămâne detașată emoțional de soț pentru tot restul vieții și își dedică viața copilului, îi oferă toată afecțiunea și dragostea. Nekrasov nu vorbește despre cauzele acestui comportament, cauze sunt, evident, lesne de înțeles, dar despre consecințe negative asupra relației dintre soție și soț și consecințele negative asupra vieții copilului. Nekrasov spune că maternitatea este una dintre etapele feminității unei femei și nu trebuie să devină scopul unei femei. Că scopul unei femei este să se descopere ca femeie, să se dezvolte ca femeie, să-și iubească soțul și să fie iubită de el.

"Adică, scopul este să fie o femeie fericită alături de bărbatul iubit. Nașterea copiilor sănătoși și calitatea vieții lor, dar și alegerile pe care le vor face la maturitate depind exclusiv de atmosfera din relația părinților lor", a explicat Dimineț.

În opinia lui Nekrasov, femeile care le oferă copiilor toată afecțiunea și le dedică viața comit un incest psihologic în raport cu copiii. Femeia compensează lipsa dragostei față de partener, cu dragostea față de copii. Iar dragostea exagerată față de copii limitează libertatea, nu le permit să se manifeste, ei se cred centrul universului, deoarece ața mama îi tratează și așteaptă ca toată lumea să le satisfacă necesitățile, fără ca ei să ofere ceva în schimb.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
părinți, psiholog, carte
Tematic
Psiholog, despre utilizarea în exces a gadgeturilor: Urmează o catastrofă socială
Ион Чебан

Ceban: Strada Ion Creangă ar putea fi dată în folosință până la Hramul Orașului

16
(reînnoit 21:21 14.06.2021)
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, spune că strada Ion Creangă ar putea să fie dată în folosință mai devreme față de termenii pe care i-a avansat anterior primăria Capitalei
Ceban: Strada Ion Creangă ar putea fi dată în folosință până la Hramul Orașului

Ion Ceban a declarat în cadrul unei emisiuni la Centrul de presă Sputnik Moldova că strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei va fi dată în folosință până la Ziua Orașului, adică pe 14 octombrie curent.

„În conformitate cu contractul, această arteră importantă trebuie să fie funcțională în luna martie 2022. Așa consideră cei care planifică lucrări de astfel de anvergură, iar ele se efectuează conform standardelor. Unii lucrează cu rețelele, alții lucrează cu asfaltul. Noi facem tot posibilul pentru ca strada să fie gata până la Ziua Orașului, sper că condițiile climaterice nu ne vor da planurile peste cap. Dacă nu încheiem până în octombrie, vom merge conform planului până în luna martie 2022”, a precizat Ion Ceban.

Totodată, primarul a explicat de ce în cazul unor lucrări de pe strada Creangă s-au înregistrat întârzieri.

„Am avut o problemă pe partea de rețele în zona dintre Coca și rondul de la Calea Ieșilor. De aceea, a trebuit să strămutăm rețelele pe zona adiacentă Parcului Dendrariu. Tot în acea zonă vom amenaja o parcare pentru mașini, pentru ca ele să nu staționeze pe strada Creangă”, a precizat funcționarul.

El a mai spus că în această vară ar urma să fie lansată licitația pentru desfășurarea lucrărilor de reparație a străzilor 31 August, Tighina și Alexandru cel Bun.

Costul total al reparației străzii Ion Creangă se cifrează la 44,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
strada Ion Creangă, Ion Ceban
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Aurelia Irodoi

S-au căsătorit din nou la scurt timp după ce au divorțat: Greșeala pe care o fac cuplurile

128
(reînnoit 20:39 14.06.2021)
De multe ori, situațiile stresante, emoțiile și gândurile negative impun cuplurile să ia decizii pripite în privința căsniciei lor. Din diverse motiveve unii aleg să se divorțeze, pentru ca ulterior să se căsătorească din nou cu același partener.
S-au căsătorit din nou la scurt timp după ce au divorțat: Greșeala pe care o fac cuplurile

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", mediatoarea Aurelia Irodoi a povestit un caz pe care l-a întâlnit în activitatea ei profesională. Este vorba despre un cuplu cu doi copii, care a hotărât să divorțeze. După câteva luni de la divorț, perechea s-a recăsătorit.

Deși pentru unele persoane acest lucru pare unul neobișnuit și irațional, mediatoarea susține că acest fenomen devine tot mai răspândit.

"Acest exemplu este dovada lipsei de dialog în cuplu. După toată procedura de desfacere a căsătoriei și după o perioadă în care au locuit separat, cuplul a înțeles că a comis o greșeală luând decizia de a se divorța. În mai puțin de jumătate de an ei s-au recăsătorit oficial și spun că este o decizie asumată pe care au cântărit-o foarte bine împreună", a relatat Aurelia Irodoi.

În acest context, mediatoarea  a remarcat că pe fundalul emoțiilor negative și situațiilor stresante multe familii obișnuiesc să ia decizii pripite. Situația însă poate fi evitată.

"De multe ori în relație încep să se implice toate rudele cu sfaturi și să-și împărtășească propria experiență. Dialogul trebuie să fie doar între două părți, să se discute și cu copiii dacă e cazul, lucrurile nu trebuie grăbite. Dacă este nevoie trebuie de consultat un psiholog. Doar după ce au fost întreprinse toate măsurile, poate fi luată și o decizie", a conchis mediatoarea.

În același timp, Aurelia Irodoi a menționat că cererea față de serviciile de mediere a crescut pe timp de pandemie. Printre cele mai solicitate cazuri ce urmau a fi soluționate de către mediatori au fost cele care țineau de procesul de divorț. Potrivit ei, restricțiile impuse în contextul pandemiei au îngreunat activitatea instanțelor de judecată, motiv pentru care tot mai multe cupluri au ajuns să apeleze la serviciile de mediere.

Mediatoarea susține că deocamdată nu există o statistică care ar arăta rata adresărilor la mediatori în cazurile cuplurilor care și-au dorit să divorțeze în 2020, însă cu siguranță acestea sunt în creștere.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
Mediere, desfacerea căsătoriei, căsătorie, divorț
Tematic
Melania Trump “numără minutele” până la divorț


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis