Mariana Durleșteanu

Exclusiv! Durleșteanu cap de listă la alegeri: Cine se mai regăsește în lista partidului

927
Fostul candidat la funcția de premier Mariana Durleșteanu a făcut dezvăluiri exclusive în studioul Radio Sputnik Moldova.
Exclusiv! Durleșteanu – cap de listă la alegeri: Cine se regăsește în lista partidului

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", fostul ministru al Finanțelor Mariana Durleșteanu și fost candidat la funcția de prim-ministru din partea majorității parlamentare a reiterat că va candida la apropiatele alegeri parlament anticipate.

Ea a precizat că va participa la alegeri pe listele Partidului „Lege și Dreptate”, fiind prima în lista candidaților pentru organul legislativ suprem. Mariana Durleșteanu a dezvăluit și alte nume care vor fi pe această listă.

"Este vorba despre generalul Nicolae Alexei, fost primar de Capaclia cu trei mandate Alexei Busuioc; executorul judecătoresc privat Viorica Pruteanu, vicepreședintele partidului Lege și Dreptate, Constantin Lupu – profesor universitar, Veceaslav Bulai, Nadejda Lisac – doctor în științe din București ș.a.", a relatat fostul ministru al Finanțelor.

Durleșteanu a remarcat că multe dintre persoanele care se regăsesc pe lista partidului nu au experiență în politică, însă sunt buni specialiști în domeniile pe care le reprezintă.

"Nu creez o garnitură pentru împlutură. Vreau să cuprindem mai multe sectoare - persoane cu rezultate concrete, cu experiență vastă în domenii pentru a realiza lucruri frumoase în această țară", a spus politicianul.

De menționat că alegerile parlamentare anticipate au fost stabilite pentru data de 11 iulie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

927
Tagurile:
partid, Mariana Durleșteanu
Tematic
Exclusiv: Durleșteanu - „Socialiștii știau că am de gând să-mi retrag candidatura”
Alina Munteanu

ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

49
(reînnoit 13:28 18.06.2021)
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Alina Munteanu a precizat că nu există o statistică care ar specifica instituțiile sau funcțiile în care se atestă cele mai multe încălcări cu privire la nedeclararea averii sau averile nejustificate.

Cert este faptul că au fost întregistrate cazuri când atât demnitarii de rang înalt, cât și funcționarii din primării au încălcat legea în acest sens.

"Nu avem o statistică care ar demonstra cine încalcă mai mult sau mai puțin. Persoane cu diferite funcții au arătat că interesul personal prevalează față de interesul public, iar dorința aprigă de îmbogățire și de a obține benficii necuvinite au facut să uite consecințele care pot surveni", a declarat pentru Sputnik Moldova Alina Munteanu.

Potrivit specialistului, funcționarii publici care încalcă legea în acest sens riscă sancțiuni precum încetarea mandatului funcției de demnitare publică, interdicția de a ocupa anumite funcții timp de trei ani, confiscarea averii ș.a.

Autoritatea Națională de Integritate este o autoritate publică independentă fată de alte organizații publice, fată de alte persoane juridice de drept public sau privat și față de persoanele fizice, ce funcționează la nivel național ca structură unică.

Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
ANI, Funcționar public, avere


Загрузка...
Victoria Bucătaru

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

152
(reînnoit 10:47 18.06.2021)
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

152
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...