Zinaida Gribincea

Importanța odihnei pentru o viață sănătoasă: Sfaturile psihologului

111
(reînnoit 21:34 25.05.2021)
În anul pandemic, am înregistrat o scădere de 4,3 ori a numărului de călătorii în scop de odihnă, comparativ cu anul 2019. Cum a influențat această situație starea psihologică și emoțională a oamenilor, am aflat de la psihologul Zinaida Gribincea.
Importanța odihnei pentru o viață sănătoasă: Sfaturile psihologului

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a precizat că deși în anul pandmeic majoritatea moldovenilor nu au avut posiblitatea să călătorească, fie din cauza restricțiilor sau din alte motive, aceștia au avut posibilitatea de a se odihni în sânul familiei. Ba mai mult, pentru unii călătoriile pot fi și un stres.

Anul pandemic a ținut majoritatea populației în case, însă pentru fiecare odihna poate fi diferită. Practicarea unui hobby, plimbările în aer liber, somnul, exercițiile fizice – toate acestea aduc plăcere într-o oarecare măsură. Desigur că pentru unii, varianta ideală este să plece peste hotare pentru a scăpa de rutina zilnică, însă 2020 a fost un an în care a trebuit să ne conformăm cerințelor", a precizat psihologul.

Mai mult, Zinaida Gribincea susține că cei care adoră călătoriile trăiesc adevărate sentimente de fericire, corelate cu amintirile și emoțiile pe care le-au avut. Odihna activă este asociată cu longivitatea, iar experiențele îmbunătățesc calitatea vieții.

Potrivit unui studiu publicat recent, în Republica Moldova, 2/3 dintre moldoveni nu au mers niciodată la odihnă. Alții 32,4% au fost cel puțin o dată în ultimii cinci ani. Dintre aceștia, 15% au mers o dată în an, 12% - o dată la câțiva ani, iar 5% - de 2-3 ori pe an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
odihnă, psiholog
Nicolae Juravschi

Ziua Olimpică Internațională: Cum va fi marcată la Chișinău

17
(reînnoit 12:43 23.06.2021)
Ziua Olimpică Internațională, instituită în cinstea renașterii mișcării olimpice, este marcată anual în multe țări ale lumii, începând cu anul 1948.
Ziua Internațională Olimpică: Cum va fi marcată la Chișinău

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, a venit cu un mesaj de felicitare pentru sportivi și pentru toți locuitorii țării noastre de Ziua Olimpică Internațională.

"Ziua Olimpică este o sărbătoare importantă pentru toți sportivii de performanță, dar și pentru întreaga societate. Este un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului", a declarat Nicolae Juravschi.

Mai mult, potrivit sportivului de performanță, sărbătoarea din acest an are o semnificație deosebită, întrucât în câteva zile vor începe Jocurile Olimpice de la Tokyo, care urmau să se desfășoare în 2020, dar au fost amânate până în 2021 din cauza COVID-19. 

De obicei, de Ziua Olimpică Internațională, se desfășurau o serie de evenimente sportive în Capitală. În acest an, activitățile vor fi ceva mai modeste.

"Din cauza situației epidemiologice vom organiza la ora 18:00 un mic eveniment sportiv în Parcul Central din Chișinău, acolo unde vor fi prezenți sportivii care ne vor prezenta țara la Tokyo și vom arăta noul echipament sportiv. Așteptăm toți doritorii care doresc să ne susțină în aceste momente importante", a menționat Juravschi.

Ziua Olimpică, marcată anual pe 23 iunie, a fost instituită de către Comitetul Internațional Olimpic în ianuarie 1948, în cinstea zilei renașterii Jocurilor Olimpice din 1894. 

Echipa Olimpică Națională a Republicii Moldova a participat în premieră la Olimpiada de iarnă din Lillehammer din 1994. La Jocurile Olimpice de vară din 1992, sportivii moldoveni au făcut parte dintr-o echipă comună a CSI, obținând medalii de aur, argint și bronz.

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova a fost fondat în anul 1991 și a fost recunoscut de Comitetul Internațional Olimpic în 1993.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
sport, Tokyo, Jocuri Olimpice
Tematic
Un moldovean va fi arbitru la Jocurile Olimpice de la Tokyo


Загрузка...
Victor Parlicov

Iată ce ar putea face statul dacă petroliștii vor ascunde profiturile