Ala Tocarciuc

Ar fi posibilă vaccinarea anti-Covid în farmacii: Ce spun experții

92
(reînnoit 14:00 23.05.2021)
Expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc spune că Moldova ar putea ușor să organizeze procesul de vaccinare și în farmaciile din țară, iar pentru aceasta este nevoie de un protocol de acreditate pentru aceste instituții.
Ar fi posibilă vaccinarea anti-Covid în farmacii-Ce spun experții

La ora actuală, autoritățile responsabile de campania de imunizare în Moldova dispun doar de două sau trei plaforme de imunizare pentru cetățeni, fie   centrele medicilor de familie sau centrele de vaccinare de mare capacitate. Potrivit expertului în sănătate publică, Ala Tocarciuc  un instrument eficient pe care autoritățile ar putea să-l utilizeze în procesul de divesificare a locurilor de vaccinare ar fi rețelele de farmacii din țară.  

„Vaccinarea în farmacii am putea ușor să ne permitem pentru că avem resurse necesare, farmaciști cu studii, doar că trebuie de aprobat un protocol de acreditare pentru că nu toate farmaciile vor avea capacitatea să practice această activitate. În Moldova se discută despre o listă de servicii farmaceutice care ar putea fi implementate, iar vaccinarea, ușor, ar putea fi făcută pentru că în multe state ea se face doar în farmacii. În general, ea se face în toate punctele accesibile, fie vorbim de cabinete stomatologice , farmacii sau diverse instituții unde după regulament există un specialist în sănătate, asta ar însemna mobilizarea tuturor resurselor pentru diversificarea punctelor de vaccinare pentru cetățeni”, a precizat Ala Tocarciuc.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF a organizat în aceste zile un  maraton de imunizare fără programare, doar în baza buletinului de identitate. În cadrul maratonului au fost imunizați peste 3500 de cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
farmacii, program de vaccinare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1378)
Tematic
Cu ce te poți imuniza în Chișinău: Trei vaccinuri disponibile pentru studenți
COVID-19 în Moldova: Și mai puține cazuri noi de infectare
Vaccinul împotriva COVID-19: De ce este importantă imunizarea în masă
Микрофон в студии радио Sputnik

Participă la activități inedite la o tabără de vară pentru tineri - detalii

25
(reînnoit 21:14 12.06.2021)
Tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” invită persoanele cele mai active, ambițioase și dornice să cunoască despre revendicarea drepturilor omului și accesul la justiție.
Participă la activități ineditie la o tabără de vară pentru tineri - detalii

În perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, aproximativ 28 de tineri (câte 7 persoane per regiune) din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și municipiul Comrat, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor fi selectați pentru participarea la tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

Timp de cinci zile, tinerii vor avea parte de activități interesante și interactive în domeniul drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național.

"Tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. Proiectul va contribui la formarea unei noi generații de apărători ai drepturilor omului, implicați activ social și civic. Acest eveniment este important pentru liceeni, întrucât vor dobândi și unele abilități profesionale, iar ulterior le va fi mult mai ușor să se determine în privința profesiei pe care doresc să o aleagă", a declarat pentru Sputnik Moldova coordonatoarea Victoria Muntean.

Formularul de participare poate fi completat până în data de 15 iunie curent. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție” și este implementată de PNUD Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
drepturi, Justiție, tabără, activități, tineri
Tematic
Ambasada Rusiei în Moldova a organizat tradiționala tabără de caritate


Загрузка...
Anna Iurii

Forumul Economic Internațional din Rusia: Impresiile participanților moldoveni