Микрофон в студии радио Sputnik

Mărturisiri emoționante ale moldovenii din Israel audio

111
(reînnoit 12:41 18.05.2021)
Mărturiile conaționalilor noștri aflați acum în Israel sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit în cadrul emisiunii "ATITUDINI" moldoveanca Valentina Chicireac.
Moldovenii din Israel: Mărturisiri emoționante - audio

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Valentina Chicireac a declarat că declanșarea unui conflict armat de asemenea proporții a venit pe neprins de veste, iar oamenii au intrat în panică. 

Dacă în casele noi sunt camere special betonate, făcute pentru caz de război, atunci în casele vechi nu este așa ceva. Oamenii sunt nevoiți să se ascundă în scări.

"Eu locuiesc în Bat Yam, nu departe de Palestina. Când se aud sirenele, toți locatarii știu că au un minut și jumătate ca să iasă din casă. Când începe a exploda, primele zboară geamurile și noi ieșim în scara blocului", a relatat Valentina Chicireac.

Mai mult, după primele atacuri din partea Fâșiei Gaza, în orașul Bat Yam în care locuiește moldoveanca au început actele de violență și de vandalism comise de localnici. 

"Pe malul mării mergeau israelieni mascați care își puneau ca un fel de basma pe față și începeau a distruge toate magazinele arabilor. Era mare vandalism, răcneau. Stricau magazine, vitrine. După asta au început mai multe atacuri din partea Palestinei spre Israel. Oamenii au devenit mai agresivi, mai răi" a mărturisit ea.

Valentina Chicireac spune că moldovenii stabiliți în Israel nu se simt în siguranță. Oamenii nu pot ieși la muncă, se tem să meargă pe stradă, de aceea evită ieșirile fără necesitate stringentă.

În ultimele zile, rachetele lansate din Gaza au ucis 10 persoane în Israel, dintre care doi copii, în timp ce atacurile aeriene israeliene a ucis aproape 200 de palestinieni, inclusiv 58 de copii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
conflict, Israel
Tematic
Moldovenii din Israel vor putea zbura în Moldova: Ambasada anunță când
Alina Munteanu

ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

31
(reînnoit 13:28 18.06.2021)
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Alina Munteanu a precizat că nu există o statistică care ar specifica instituțiile sau funcțiile în care se atestă cele mai multe încălcări cu privire la nedeclararea averii sau averile nejustificate.

Cert este faptul că au fost întregistrate cazuri când atât demnitarii de rang înalt, cât și funcționarii din primării au încălcat legea în acest sens.

"Nu avem o statistică care ar demonstra cine încalcă mai mult sau mai puțin. Persoane cu diferite funcții au arătat că interesul personal prevalează față de interesul public, iar dorința aprigă de îmbogățire și de a obține benficii necuvinite au facut să uite consecințele care pot surveni", a declarat pentru Sputnik Moldova Alina Munteanu.

Potrivit specialistului, funcționarii publici care încalcă legea în acest sens riscă sancțiuni precum încetarea mandatului funcției de demnitare publică, interdicția de a ocupa anumite funcții timp de trei ani, confiscarea averii ș.a.

Autoritatea Națională de Integritate este o autoritate publică independentă fată de alte organizații publice, fată de alte persoane juridice de drept public sau privat și față de persoanele fizice, ce funcționează la nivel național ca structură unică.

Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
ANI, Funcționar public, avere


Загрузка...
Victoria Bucătaru

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

152
(reînnoit 10:47 18.06.2021)
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

152
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...