Natalia Toma

Prea multă atenție? Greșelile părinților în educarea copiilor

301
(reînnoit 20:21 12.05.2021)
Copiii care nu primesc suficientă atenție din partea adulților încep să dezvolte diverse carențe educaționale. În același timp, adulții care-și corcolesc odraslele în exces la fel, dezvoltă unele comportamente nesănătoase.
Prea multă atenție? Greșelile părinților în educația copiilor

Psihologul Natalia Toma susține că în educația copiilor, părintele trebuie să găsească acel mijloc de aur și să înțeleagă situațiile în care copilul său are cu adevărat nevoie de atenție, dar și situațiile în care acesta trebuie învățat să se descurce de sine stătător.

"Totul începe din copilărie. Dacă la trei ani copilul este hrănit încă cu lingurița, iar la șapte ani mama îi îmbracă pantalonii, atunci micuțul va crește dependent de părinți. Responsabilitatea și atenția sunt deprinderi ce se învață de mici copii", a precizat psihologul.

Natalia Toma a mai adăugat că un copil a cărui părinți i-au dezvoltat abilități de a se descurca de unul singur în unele situații, de a dezvolta deprinderi sănătoase din copilărie, se va descurca mult mai bine în adolescență și maturitate, iar provocările vieții vor putea fi depășite mult mai ușor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

301
Tagurile:
copii, atenție
Tematic
12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină
Микрофон в студии радио Sputnik

Participă la activități inedite la o tabără de vară pentru tineri - detalii

25
(reînnoit 21:14 12.06.2021)
Tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” invită persoanele cele mai active, ambițioase și dornice să cunoască despre revendicarea drepturilor omului și accesul la justiție.
Participă la activități ineditie la o tabără de vară pentru tineri - detalii

În perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, aproximativ 28 de tineri (câte 7 persoane per regiune) din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și municipiul Comrat, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor fi selectați pentru participarea la tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

Timp de cinci zile, tinerii vor avea parte de activități interesante și interactive în domeniul drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național.

"Tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. Proiectul va contribui la formarea unei noi generații de apărători ai drepturilor omului, implicați activ social și civic. Acest eveniment este important pentru liceeni, întrucât vor dobândi și unele abilități profesionale, iar ulterior le va fi mult mai ușor să se determine în privința profesiei pe care doresc să o aleagă", a declarat pentru Sputnik Moldova coordonatoarea Victoria Muntean.

Formularul de participare poate fi completat până în data de 15 iunie curent. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție” și este implementată de PNUD Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
drepturi, Justiție, tabără, activități, tineri
Tematic
Ambasada Rusiei în Moldova a organizat tradiționala tabără de caritate


Загрузка...
Anna Iurii

Forumul Economic Internațional din Rusia: Impresiile participanților moldoveni