Laura Țurcan

Vaccin anti-COVID: Cum este păstrat serul în Moldova

92
(reînnoit 16:06 01.05.2021)
Republica Moldova a primit deja mai multe loturi de vaccin împotriva COVID-19. Cum asigură țara noastră stocarea, păstrarea și transportarea vaccinului, despre care se știe că are nevoie de condiții speciale în acest sens.
Vaccin anti-COVID: Cum este păstrat serul în Moldova

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Laura Țurcan, a dat asigurări că Republica Moldova este pregătită sută la sută pentru a depozita și păstra dozele de vaccin anti-COVID ajunse în țara noastră.

"De exemplu, pentru păstrarea vaccinului Pfizer/BioNTech (Comirnaty) care trebuie depozitat în frigidere la temperaturi de -70 grade avem disponibil depozitul central din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. AstaZeneca se păstrează la temperaturi de +2…+8 grade, iar Sputnik V la -20. În Capitală, există frigidere, congelatoare și camera frigorifice pentru multe doze de vaccin", a precizat Laura Țurcan.

Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces.

Până în prezent aproape trei procente din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tematic
Al doilea lot de vaccin rusesc "Sputnik V", pe Aeroportul Chișinău
Микрофон в студии радио Sputnik

Participă la activități inedite la o tabără de vară pentru tineri - detalii

25
(reînnoit 21:14 12.06.2021)
Tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” invită persoanele cele mai active, ambițioase și dornice să cunoască despre revendicarea drepturilor omului și accesul la justiție.
Participă la activități ineditie la o tabără de vară pentru tineri - detalii

În perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, aproximativ 28 de tineri (câte 7 persoane per regiune) din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și municipiul Comrat, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor fi selectați pentru participarea la tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

Timp de cinci zile, tinerii vor avea parte de activități interesante și interactive în domeniul drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național.

"Tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. Proiectul va contribui la formarea unei noi generații de apărători ai drepturilor omului, implicați activ social și civic. Acest eveniment este important pentru liceeni, întrucât vor dobândi și unele abilități profesionale, iar ulterior le va fi mult mai ușor să se determine în privința profesiei pe care doresc să o aleagă", a declarat pentru Sputnik Moldova coordonatoarea Victoria Muntean.

Formularul de participare poate fi completat până în data de 15 iunie curent. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție” și este implementată de PNUD Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
drepturi, Justiție, tabără, activități, tineri
Tematic
Ambasada Rusiei în Moldova a organizat tradiționala tabără de caritate


Загрузка...
Anna Iurii

Forumul Economic Internațional din Rusia: Impresiile participanților moldoveni