Igor Dodon

Anticipate sau un nou guvern - cum vor proceda socialiștii după hotărârea CCM

295
(reînnoit 14:28 23.03.2021)
După decizia Curții Constituționale prin care decretul Maiei Sandu de desemnare a lui Igor Grosu a fost declarat constituțional, Parlamentul va trebui să treacă prin a doua tentativă de investire a Guvernului.
Anticipate sau Guvern-cum vor proceda socialiștii după hotărârea CCM

După hotărârea Curții Constituționale de luni, fracțiunile parlamentare vor trebui să se pronunțe dacă sprijină un guvern condus de Igor Grosu sau nu. Toată lumea se întreabă acum cum ar putea să se distribuie voturile în cazul în care Parlamentul acordă sprijin guvernului PAS.

Este clar că termenul de 23 martie nu este unul bătut în cuie, după care obligatoriu să intervină dizolvarea Parlamentului, iar magistrații constituționali vor acorda actorilor politici timp până la sfârșitului lunii martie pentru a decide în cazul investirii Guvernului. Timp pentru a rezolva criza politică și a evita anticipatele mai este, iar asta înseamnă că în cazul în care Guvernul Grosu pică, nu se întâmplă nimic deosebit. Fracțiunile parlamentare reiau consultările cu președintele și o anunță pe Maia Sandu că au o majoritate de care ar trebui să se țină cont.

Drept dovadă este sugestia pe care o face CCM actorilor politici și anume Curtea menționează în partea motivațională a hotărârii de luni că în ipoteza în care expiră termenul prevăzut la articolul 85 alin. (2) din Constituție, majoritatea parlamentară absolută are posibilitatea să abordeze problema învestirii guvernului în cadrul consultărilor obligatorii cu președintele Republicii, în cazul dizolvării Parlamentului. De asemenea, Curtea menționează că în această situație, în cazul unor noi consultări după eșuarea acordării votului de încredere, majoritatea parlamentară absolută formalizată poate să înainteze un candidat pentru funcția de prim-ministru.

Revenind la modul cum deputații ar putea să se comporte la vot în raport cu candidatul Igor Grosu, mai mulți experți atrag atenția asupra câtorva detalii interesante.

Dacă cei de la PAS și Igor Grosu nu vor fenta acest exercițiu de investitură, așa cum a făcut-o colega lor Natalia Gavrilița, atunci PAS ia în serios opțiunea de a intra la guvernare. O vor face de unii singuri cu programul și echipa lor, probabil. Cum se vor comporta deputații de la Platforma DA? Foștii colegi din blocul ACUM au spus că nu participă în acest Guvern. Cum vor vota, însă, deputații de la Platforma DA rămâne să vedem, dar ceea ce observăm, în ultima perioadă, este că relațiile lor cu cei de la PAS s-au răcit vizibil. Prin urmare, Platforma DA ar putea să nu voteze sau să se abțină de la vot. În rest, Pro Moldova, Pentru Moldova + Șor și Partidul Democrat se salvează de anticipate și votează acest Guvern. Cum vor proceda socialiștii, cea mai numeroasă fracțiune? Așa cum a declarat liderul lor, Igor Dodon, PSRM nu va sprijini acest Guvern, iar hotărârea CCM ne duce la gândul că socialiștii sunt în avantaj în ambele variante. Dacă Guvernul Grosu este instalat fără votul socialiștilor, PSRM-ul nu-i dă zile multe, iar dacă pică - se reiau consultările și reintră în joc majoritatea parlamentară.

„Eu consider că noi nu trebui să votăm pentru guvernul Grosu și cred că și alegătorii noștri, la sigur, nu doresc asta. Eu nu-i dau zile multe, dacă sincer… , chiar dacă va fi investit, iar dacă se va întâmpla - va fi fără Partidul Socialiștilor. Dar pot să vă asigur că dacă va fi dat jos acest Guvern, va fi dat cu voturilor Partidului Socialiștilor. Zile multe, luni puține, la sigur”, declarase anterior liderul PSRM, Igor Dodon.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de prim-ministru pe 16 martie după ce președinta Maia Sandu a avut consultări cu liderii partidelor parlamentare. Candidatul desemnat la funcția de premier a declarant că în următoarele zile, va depune la Parlament echipa și programul de guvernare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

295
Tagurile:
Dizolvarea Parlamentului, investire
Tematic
Igor Dodon: CC a formalizat practic o lovitură de stat
Constantin Cojocaru

Ce spune un apicultor despre mierea de albine din Moldova

199
(reînnoit 16:18 20.06.2021)
Care sunt beneficiile diverselor sortimente de miere pentru organism și ce tip de miere recomandă specialiștii pentru a trata afecțiunile de care suferiți? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.
Mierea de albine: Beneficii uimitoare asupra sănătății

Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea de albine este extrem de benefică pentru organism, afirmă apicultorul și organizatorul târgurilor apicole Constantin Cojocaru. Mierea are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii, celor hepatice sau cardiace.

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetici. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a sublniat Constantin Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne problemele cardiovasculare. Aceasta combate în același timp pierderile de memorie de scurtă durată și ajută la îmbunătățirea vederii. În Moldova se produc următoarele sortimente de miere: de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Amintim că la începutul lunii iunie, în centrul Capitalei a fost organizat un târg cu produse apicole oferite de producătorii moldoveni. Aceștia își propun să organizeze cât mai frecvent evenimente asemănătoare pentru a-și vinde marfa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
Apicultori, miere
Tematic
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini


Загрузка...
Ala Andon

Uimitor: Ce pot dezvălui cifrele despre tine

116
(reînnoit 15:40 20.06.2021)
Determinarea caracteristicilor definitorii ale unei persoane în funcție de ziua, luna și anul nașterii reprezintă o practică în numerologie. Chiar și destinul omului sau potențialul financiar poate fi calculat în concordanță cu aceste date.
Numerologie: Ce spune despre tine luna în care te-ai născut

În cadrul emisiunilor realizate în studioul Sputnik Moldova, numerologul și psihologul Ala Andon a explicat că fiecare persoană, făcând un calcul simplu, poate afla lucruri uimitoare despre personalitatea lui.

Ala Andon susține că luna în care te-ai născut determină multe alegeri în viață, de la carieră, până la atitudinea și comportamentul în legătură cu anumite lucruri. De exemplu, oamenii născuți în luna ianuarie sunt, în general, persoane mai independente, născute să devină lideri.

"Numărul care-i caracterizează este unul. Aceste persoane sunt apreciate pentru creativitatea lor și sunt buni mediatori ai conflictelor din familie", a spus numerologul.

Potrivit interlocutoarei, cei născuți în luna februarie pun mare accent pe relații, iar o relație de cuplu fericită este tot ceea ce contează pentru ei. Cei care s-au născut în luna martie, se consideră personalități atractive, sincere și sensibile.

"Luna aprilie spune despre tine că ești o persoană creativă, inteligentă, iar succesul te urmărește peste tot", susține Ala Andon.

Persoanele născute în luna mai sunt născute sub semnul energetic al numărului 5. Acestea sunt caracterizate drept persoane talentate, carismatice și iubitoare de artă. Energia numărului 6 influențează viața celor născuți în luna iunie. Persoanele sunt atașate de familie, romantice și sensibile. Pentru cei născuți în luna iulie este important să mențină relații fructuoase cu cei din jur, sunt sinceri și empatici.

Cei din luna august sunt influențați de energia lui 8. Aceștia se caracterizează drept personalități puternice, care impun aprecierea și respectul celor din jur. Numărul 9 oferă energia persoanelor născute în luna septembrie. Acestea se deosebesc prin inteligența de care dau dovadă, punctualitate și carismă. Cei născuți în luna octombrie emană o energie foarte puternică, iar norocul este mereu de partea acestor oameni. Luna noiembrie este caracteristică persoanelor curajoase, capabile să gestioneze problemele de orice ordin. Persoanele născute în luna decembrie sunt generoase și loiale, deosebit de ambițioase, fiind apreciate de cei din jur.

Cifrele, despre potențialul tău financiar

Nu în ultimul rând, numerologia poate descrie capacitatea de a obține resurse financiare, care reprezintă în primul rând o necesitate în zilele noastre.  Astfel, persoanele născute în data de 3,4,7,8,13,15 sau 19 au capacitatea de a câștiga mai mulți bani și un potențial mai sporit de a face față greutăților financiare.

"De asemenea, persoanele născute în lunile octombrie, august, noiembrie, martie și aprilie sunt mai norocoși în privința banilor. Desigur că peste tot trebuie depus un efort, însă aceste luni tot joacă un rol", a precizat Ala Andon.

Potrivit numerologului, și anul în care s-a născut persoana poate fi un indiciu în acest sens. Astfel, dacă adunați toate cele patru numere veți obține o cifră care va descrie potențialul de a câștiga cât mai mulți bani.

 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
psiholog, numerologie


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta