Anatol Țăranu

Expert: Va fi susținut sau nu Guvernul Grosu: Care ar fi scenariile posibile

381
(reînnoit 19:47 18.03.2021)
Comentatorul politic Anatol Țăranu consideră că probabilitatea ca Guvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unei invalidări. El spune că cel mai dificil va fi pentru fracțiunea PSRM.
Expert: Va fi susținut sau nu Guvernul Grosu: Care ar fi scenariile posibile

Mai muți comentatori politici de la Chișinău își îndreaptă privirile spre scenariile care ar putea să se prefigureze la investirea sau nu a Guvernului condus de Igor Grosu. Candidatul propus de Maia Sandu și-a anunțat deja câteva priorități de guvernare, iar mai mulți experți încerarcă să prezică cine va sprijini în Parlament un posibil Guvern condus de liderul PAS.

Comentatorul politic Anatol Țăranu este de părere că cel mai dificil va fi pentru fracțiunea PSRM, iar probabilitatea ca Guvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unei invalidări.

„Cine ar putea să sprijine acest Guvern astăzi, cred că cei de la PAS, sper că de această data nu vor merge pe calea boicotării propriului Guvern, dar și voturile tuturor celorlați care nu au nevoie de alegeri anticipate mâine. Probabilitatea ca Gvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unui eșec”, a spus Țăranu.

El mai spune că situația complicată din țară, dar și faptul că învestirea Guvernului Grosu ar putea avea loc chiar pe 23 martie obligă partidele din Parlament să sprijine acest Guvern, contrar voinței și intereselor lor politice.

„Intrăm în zona intereselor politice pentru că partidele vor fi nevoite să sprijine Guvernul Grosu, pentru a supraviețui și pentru care nu au nici o simpatie în speranța că el va capota în politicele sale și doar atunci ei ar putea să se folosească de aceste consecințe”, a menționat expertul.

Anatol Țăranu mai spune că cel mai dificil la investirea guvernului Grosu va fi pentru fracțiunea socialiștilor. În opinia expertului, PSRM își va minimiza la maximum responsabilitatea pentru un posibil vot pentru Guvernul Grosu. Socialiștii, consederă Țăranu, vor dori să se asigure că există suficiente voturi pentru a investi acest Guvern, fără participarea lor.

„Mă aventurezi să spun că socialiștii și cei de la „Pentru Moldova” își vor împărți responsabilitatea pentru voturile din plen pentru Guvernul Grosu. PSRM este în dificultate și va încerca să-și păstreze imaginea, măcar față de propriul electorat, și să nu voteze acest Guvern. Ei se vor asigura că fără votul lor ar putea să existe o majoritate care ar vota, în disperare, acest Guvern pentru a evita anticipatele și atunci le vor sugera partenerilor de coaliție să sprijine acest Guvern”, a precizat Anatol Țăranu.

Candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier Igor Grosu a declarat că lucrează asupra programului de guvernare, unde vor exista mai multe priorități și asupra listei de miniștri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

381
Tagurile:
Dizolvarea Parlamentului, Investirea Guvernului
Tematic
După hotărârea CCM, Sandu alege o cale riscantă, de confruntare frontală cu Parlamentul
Vladimir Golovatiuc este candidatul majorității la funcția de premier
Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va primi vot de încredere în Parlament?
Constantin Cojocaru

Ce spune un apicultor despre mierea de albine din Moldova

199
(reînnoit 16:18 20.06.2021)
Care sunt beneficiile diverselor sortimente de miere pentru organism și ce tip de miere recomandă specialiștii pentru a trata afecțiunile de care suferiți? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.
Mierea de albine: Beneficii uimitoare asupra sănătății

Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea de albine este extrem de benefică pentru organism, afirmă apicultorul și organizatorul târgurilor apicole Constantin Cojocaru. Mierea are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii, celor hepatice sau cardiace.

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetici. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a sublniat Constantin Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne problemele cardiovasculare. Aceasta combate în același timp pierderile de memorie de scurtă durată și ajută la îmbunătățirea vederii. În Moldova se produc următoarele sortimente de miere: de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Amintim că la începutul lunii iunie, în centrul Capitalei a fost organizat un târg cu produse apicole oferite de producătorii moldoveni. Aceștia își propun să organizeze cât mai frecvent evenimente asemănătoare pentru a-și vinde marfa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
Apicultori, miere
Tematic
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini


Загрузка...
Ala Andon

Uimitor: Ce pot dezvălui cifrele despre tine

116
(reînnoit 15:40 20.06.2021)
Determinarea caracteristicilor definitorii ale unei persoane în funcție de ziua, luna și anul nașterii reprezintă o practică în numerologie. Chiar și destinul omului sau potențialul financiar poate fi calculat în concordanță cu aceste date.
Numerologie: Ce spune despre tine luna în care te-ai născut

În cadrul emisiunilor realizate în studioul Sputnik Moldova, numerologul și psihologul Ala Andon a explicat că fiecare persoană, făcând un calcul simplu, poate afla lucruri uimitoare despre personalitatea lui.

Ala Andon susține că luna în care te-ai născut determină multe alegeri în viață, de la carieră, până la atitudinea și comportamentul în legătură cu anumite lucruri. De exemplu, oamenii născuți în luna ianuarie sunt, în general, persoane mai independente, născute să devină lideri.

"Numărul care-i caracterizează este unul. Aceste persoane sunt apreciate pentru creativitatea lor și sunt buni mediatori ai conflictelor din familie", a spus numerologul.

Potrivit interlocutoarei, cei născuți în luna februarie pun mare accent pe relații, iar o relație de cuplu fericită este tot ceea ce contează pentru ei. Cei care s-au născut în luna martie, se consideră personalități atractive, sincere și sensibile.

"Luna aprilie spune despre tine că ești o persoană creativă, inteligentă, iar succesul te urmărește peste tot", susține Ala Andon.

Persoanele născute în luna mai sunt născute sub semnul energetic al numărului 5. Acestea sunt caracterizate drept persoane talentate, carismatice și iubitoare de artă. Energia numărului 6 influențează viața celor născuți în luna iunie. Persoanele sunt atașate de familie, romantice și sensibile. Pentru cei născuți în luna iulie este important să mențină relații fructuoase cu cei din jur, sunt sinceri și empatici.

Cei din luna august sunt influențați de energia lui 8. Aceștia se caracterizează drept personalități puternice, care impun aprecierea și respectul celor din jur. Numărul 9 oferă energia persoanelor născute în luna septembrie. Acestea se deosebesc prin inteligența de care dau dovadă, punctualitate și carismă. Cei născuți în luna octombrie emană o energie foarte puternică, iar norocul este mereu de partea acestor oameni. Luna noiembrie este caracteristică persoanelor curajoase, capabile să gestioneze problemele de orice ordin. Persoanele născute în luna decembrie sunt generoase și loiale, deosebit de ambițioase, fiind apreciate de cei din jur.

Cifrele, despre potențialul tău financiar

Nu în ultimul rând, numerologia poate descrie capacitatea de a obține resurse financiare, care reprezintă în primul rând o necesitate în zilele noastre.  Astfel, persoanele născute în data de 3,4,7,8,13,15 sau 19 au capacitatea de a câștiga mai mulți bani și un potențial mai sporit de a face față greutăților financiare.

"De asemenea, persoanele născute în lunile octombrie, august, noiembrie, martie și aprilie sunt mai norocoși în privința banilor. Desigur că peste tot trebuie depus un efort, însă aceste luni tot joacă un rol", a precizat Ala Andon.

Potrivit numerologului, și anul în care s-a născut persoana poate fi un indiciu în acest sens. Astfel, dacă adunați toate cele patru numere veți obține o cifră care va descrie potențialul de a câștiga cât mai mulți bani.

 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
psiholog, numerologie


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta