Ala Tocarciuc

Va fi sau nu implicată Armata la vaccinarea populației - Expert

466
Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc spune că, pentru a urgenta procesul de vaccinare a populației, vor trebui implicați oameni recrutați, inclusiv militari, pentru a nu pune presiune pe sistemul medical.
Ce probleme ar putea să apară la vaccinarea populației-Intervine sau nu armata

Din ziua când a fost dat startul de imunizare a populației, în Moldova experțlii în sănătate vorbesc despre organizarea unui proces eficient de vaccinare.

Situația pandemică în Moldova poate degenera, iar în spațiul public apar scenarii tot mai sumbre. Specialiștii spun că va trebui să parcurgem o perioadă dificilă sub aspect pandemic, când am putea să recurgem la sprijinul voluntarilor, să implicăm spitalele private sau chiar militarii pentru a organiza spitale de campanie.

Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc spune că pentru a urgenta procesul de vaccinare a populației vor trebui implicați oameni recrutați, inclusiv militarii, pentru a nu pune presiune pe sistemul medical. Acest lucru ar trebui să se întâmple când vor fi deschise mai multe centre de vaccinare, pe lângă spitale și va fi extinsă lista categoriilor de persoane ce urmează a fi imunizate.

„Situația ar putea să se agraveze și în procesul de vaccinare a populației. Vom trebui să constituim puncte de vaccinare pentru că la fiecare etapă și logistica și organizarea este diferită. În cazul medicilor este mai ușor de vaccinat, ei se află la locul de muncă, în cazul altor categorii va fi mai greu. Trebuie să ținem cont că personalul medical este epuizat, iar în acest caz aș încredința vaccinarea militarilor sau a-și recruta oameni speciali pentru vaccinare, nu ași pune pe umerii medicilor această presiune. Trebuie să separăm scopurile, medicii tratează și se ocupă de profilaxie, iar vaccinarea o fac alți oameni cu un nivel de disciplină mai înalt și capacități tehnice, este nevioe de infrastructură tehnică”, a punctat Ala Tocarciuc.

Până în prezent, în Moldova, cifra persoanelor vaccinate se apropie de zece mii, iar serul pe care medicii îl aplică este vaccinul Astra Zeneca. Totodată au fost înregistrate peste trei sute de reacții adverse ușoare, care, în opinia Ministerului Sănătății, nu prezintă un pericol pentru viața și sănătatea celor vaccinați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

466
Tagurile:
COVID-19, program de vaccinare
Tematic
Există riscul răspândirii mai multor tulpini de COVID în Moldova?
Medic, despre eficacitatea vaccinului împotriva noilor tulpini de COVID
Микрофон в студии радио Sputnik

Participă la activități inedite la o tabără de vară pentru tineri - detalii

25
(reînnoit 21:14 12.06.2021)
Tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” invită persoanele cele mai active, ambițioase și dornice să cunoască despre revendicarea drepturilor omului și accesul la justiție.
Participă la activități ineditie la o tabără de vară pentru tineri - detalii

În perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, aproximativ 28 de tineri (câte 7 persoane per regiune) din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și municipiul Comrat, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor fi selectați pentru participarea la tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

Timp de cinci zile, tinerii vor avea parte de activități interesante și interactive în domeniul drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național.

"Tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. Proiectul va contribui la formarea unei noi generații de apărători ai drepturilor omului, implicați activ social și civic. Acest eveniment este important pentru liceeni, întrucât vor dobândi și unele abilități profesionale, iar ulterior le va fi mult mai ușor să se determine în privința profesiei pe care doresc să o aleagă", a declarat pentru Sputnik Moldova coordonatoarea Victoria Muntean.

Formularul de participare poate fi completat până în data de 15 iunie curent. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție” și este implementată de PNUD Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
drepturi, Justiție, tabără, activități, tineri
Tematic
Ambasada Rusiei în Moldova a organizat tradiționala tabără de caritate


Загрузка...
Anna Iurii

Forumul Economic Internațional din Rusia: Impresiile participanților moldoveni