Viorel Miron

Turismul în Moldova: Locuri ce pot fi explorate pe bicicletă

260
(reînnoit 12:14 23.11.2020)
Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a elaborat câteva hărți turistice pentru 13 localități din țară. Iată care sunt traseele pe care le pot parcurge turiștii chiar pe bicicletă.
Turism în Moldova: Locuri ce pot fi explorate pe bicicletă

În acest an, mulți moldoveni aleg să călătorească în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei. Agențiile și asociațiile de turism vin cu diverse oferte și propuneri.

Astfel, Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova, care este o organizație neguvernamentală ce are drept scop promovarea destinațiilor turistice din țara noastră, a elaborat hărți turistice pentru 13 localități.

Recent, a avut loc cel de-al treilea tur informativ pe un itinerar cu o distanță de aproximativ 90 km tur-retur, un traseu turistic elaborat în cadrul strategiei de dezvoltare a turismului în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”. Această strategie include trei trasee turistice ce pot fi parcurse pe biciclete.

"Am identificat locuri istorice și le-am conectat la trasee biciclistice pentru a descoperi altfel țara noastră. Sunt locuri ce cuprind multe specii de plante și animale, cele mai vechi localități medievale, locații cu fenomene ale naturii – albia veche a Nistrului, grădina turcească, colecții de arbori fructiferi în Popeasca ș.a.", a relatat pentru Sputnik președintele Asociației, Viorel Miron.

Potrivit lui, în țara noastră turismul este un domeniu în plină dezvoltare, unde există suficiente obiective care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare. Specialiștii susțin că în această perioadă turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare. Viorel Miron afirmă că moldovenii au în prezent frumoasa ocazie să redescopere turismul rural, cultural și destinațiile vitivinicole.

De menționat este că în ultimii ani Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă chiar și pentru turiștii străini. Cei care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

260
Tagurile:
Moldova, bicicletă, turism
Georgiana Arsene

Ce a câștigat Rusia după întrevederea Biden-Putin

0
(reînnoit 18:39 21.06.2021)
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, jurnalista Georgiana Arsene a vorbit despre întrevederea istorică dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva.
Ce a câștigat Rusia după întrevederea Biden-Putin?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", jurnalista Georgiana Arsene a menționat că la Geneva s-au făcut primii pași spre soluționarea crizei diplomatice, după ce Vladimir Putin și Joe Biden au ajuns la un acord cu privire la întoarcerea reciprocă a ambasadorilor la misiunile diplomatice. Este vorba despre Anatoli Antonov și John Sullivan.

De asemenea, potrivit lui Vladimir Putin, în timpul Summit-ului, părțile și-au exprimat dorința de a-și apropia pozițiile, iar dialogul a fost unul constructiv.

"În ceea ce privește siguranța cibernetică, și aici putem spune, parafrazându-l pe directorul general al Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale, Andrei Kortunov, dacă ambele țări vor crea un grup de lucru privind siguranța cibernetică, asta ar fi o realizare pentru Moscova. Fiindcă, precizează Kortunov, acesta este un lucru pentru care Rusia luptă încă de la prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Donald Trump, de la Hamburg, din anul 2017", a declarat jurnalista.

Un alt punct extrem de important pus pe tapet la Geneva a fost cel referitor la impunerea de către SUA a sancțiunilor economice împotriva Rusiei, a subliniat interlocutoarea. Președintele rus a subliniat că, din această situație, atât Rusia, cât și SUA au avut de pierdut. De asemenea, în privința Ucrainei, cei doi președinți au fost de acord că trebuie respectate acordurile de la Minsk.

Cel mai important lucru care s-a întâmplat este faptul că dialogul liderilor totuși a avut loc. Astfel, președinții au avut ocazia să își transmită reciproc că pozițiile lor de bază sunt justificate și nimeni nu le va refuza, că există domenii în care se poate lucra.

"Spre exemplu, un rezultat bun al acestui summit a fost acordul privind întoarcerea ambasadorilor la misiunile lor diplomatice. Acest lucru reprezintă un semn al revenirii la viața diplomatică normală și a dialogului normal. De asemenea, pe lângă problemele diplomatice, participanții la discuție au identificat alte câteva domenii în care sunt necesare negocieri și dialog de experți. Vorbim desigur despre stabilitatea strategică și securitatea cibernetică", a conchis Georgiana Arsene.

Amintim că întâlnirea între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a avut loc la Geneva, în data de 16 iunie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin, Joe Biden
Tematic
Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden


Загрузка...
Sergiu Sumcă

Astrolog, despre eclipse: Cum ne influențează fenomenele astrologice

29
Astăzi este Ziua Mondială a Soarelui și tot astăzi se produce și o eclipsă de Soare, care marchează începutul verii astronomice. Despre influiența eclipselor asupra oamenilor am aflat de la astrologul și jurnalistul Sergiu Sumcă.
Astrolog, despre eclipse: Cum ne influențează fenomenele astrologice

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Sergiu Sumcă a precizat că fenomenele astrologice spectaculoase precum sunt eclipsele influențează direct activitatea oamenilor. Astrologul s-a referit la eclipsele de Lună, care, spune el, se caracterizează printr-un impact interior asupra omului.

"Se blochează conștientul și se deblochează subconștientul, adică lipsește controlul asupra gândirii noastre, asupra ceea ce spunem și ceea ce facem. Eclipsele totale de lună îi fac pe fac oamenii mai irascibili. Efectele eclipselor asupra corpului uman sunt mai degrabă de natură psihică, decât fizică. Dacă organismul nu are de suferit din punct de vedere fizic, psihicul poate fi influențat în totalitate", a precizat interlocutorul.

Și eclipsa de Soare, martorii cărora sunt oamenii în data de 21 iunie, poartă la fel o semnificație. Pe lângă faptul că este cea mai lungă zi din an, aceasta are anumite caracteristici specifice.

"Eclipsa de soare are la fel un impact. În această zi șoferii trebuie să fie foarte prudenți la volan pentru a reduce riscul accidentelor. Totodată, se acutizează bolile cronice, în special au de suferit cei care au probleme cu tensiunea. În această zi este improtant să nu vă grăbiți și să fiți atenți la detalii", a subliniat astrologul.

De menționat că denumirea de solstițiu – care înseamnă ”soarele stă” – vine de la faptul că, în ziua respectivă, se face schimbarea gardienilor mișcării Soarelui în raport cu declinațiile lui.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
astrolog, eclipsă, eclipsă de soare
Tematic
Eclipsă de soare: La ce oră va putea fi văzută la Chișinău


Загрузка...