În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ștefan Darie a mărturisit că ideea de a scrie un roman de dragoste a apărut atunci când era într-o vizită în America, fiind inspirat de împrejurimile de acolo.
"Eroiii cărții sunt niște personaje din America. Am folosit denumiri de orașe și străzi de acolo. A fost o perioadă în care eram inspirat și am simțit că este momentul potrivit să scriu această carte", a dezvăluit el.
Cartea a fost scrisă în limba rusă și poartă denumirea "Призрак из прошлого", fiind redactată în capitala Federației Ruse, la Moscova."Am scris această istorie de dragoste în limba rusă, pentru că îmi este mult mai ușor să-mi aștern gândurile pe foaie. Romanul descrie relația dintre doi oameni, care dintr-o greșeală s-au despărțit și au suferit o viață întreagă", a relatat Ștefan Darie.
Potrivit lui, cartea poate fi găsită în format electronic.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Ți se spune cu orice ocazie că ești incapabilă să te descurci fără el, iar în cazul în care nu vei face așa cum îți spune vei rămâne singură? Ești criticată mereu și pentru orice? Ei bine, ești victima violenței psihologice. Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, această formă de violență nu este recunoscută, iar victimele ajung chiar să creadă în vorbele agresorului.
„Orice acțiune de intimidare și de umilire a persoanei, de amenințare sau de înjosire este o acțiune de violență psihologică. De multe ori, beneficiarele noastre vin și spun că „el îmi spunea că eu sunt nimeni și eu nu mă descurc. Că dacă el pleacă eu mor de foame și mă găsesc câinii pe drum”. În astfel de cazuri, victima pur și simplu nu are putere psihologică pentru a spune stop. Când ți se spune în fiecare zi unul și același lucru, tu deja ajungi să crezi în ceea ce ți se spune”, a declarat coordonatoarea serviciului pentru Asistență Specializată din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, Daniela Josanu, în studioul Radio Sputnik Moldova.
Jurista spune că abuzul emoțional este foarte des trecut cu vederea de către victime, iar cei din jur nu fac decât să încurajeze acest comportament.
„Cel mai grav este atunci când sunt copii într-o familie, iar victima nu este susținută de oamenii din jur. Adică cei din jur nu-i spun clar femeii că ea este victimă a violenței și face rău că stă într-o relație nocivă de la care copiii ei nu vor avea ce învăța”, adaugă Daniela Josanu.
Psihologii spun că cicatriciile abuzului emoțional sunt foarte adânci și de cele mai multe ori au consecințe grave asupra victimelor, care pot dezvolta chiar și probleme de sănătate mintală.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Valeriu Gurbulea a declarat că situația în cadrul Procuraturii Generale este complicată, iar implicarea acestei instituții în dispute politice va agrava și mai mult starea de lucruri. El mai spune că apelul procurorului general, de la începutul lunii ianuarie, la adresa politicienilor a fost o eroare tactică.
„În opinia mea, acest mesaj public transmis de procurorul general și CSP a fost o greșeală tactică, o eroare. Procuratura nu se poate antrena în polemici cu mediul politic deoarece mediul juridic întotdeauna nu va avea câștig de cauză în fața politicului. Așa sunt regulile în zona politicului, unde domină declarațiile populiste, iar în această dispută nu cred că o instituție de drept are șansa reală de a învinge”, a precizat Gurbulea.
El consideră că după un an de la preluarea conducerii acestei instituții, progrese pe anumite dosare de rezonanță nu s-au înregistrat, iar societatea este încă în așteptare.
„Trebuie să spunem că societatea a așteptat și mai așteaptă rezultate pe dosare de rezonanță, frauda bancară și a avut speranțe mari odată cu numirea noului procuror general. Am așteptat rezultate, dacă nu imediate, măcar după un an, dar ele nu sunt. Nu știu care au fost greutățile de ordin subiectiv, obiectiv, nu s-a reușit o mobilizare a sistemului, dar pe parcursul unui an toate cauzele de rezonanță au eșuat. Se discută despre unele acțiuni, dosare, direcții de activitate, înțeleg erorile, dificultățile pentru actuala conducere a procuraturii, cu câte probleme se confruntă o instituție în investigarea unor cauze majore cum este frauda bancară. Trebuie să spunem că procuratura a primit o moștenire tristă de la precedenta conducere a instituției, care a mers pe o pistă greșită, a mimat investigațiile, le-a dat o altă conotație. Pe cetățeni nu-i interesează aceste subtilități pe intern, oamenii vor rezultate clare”, a mai declarat Gurbulea.
Fostul procuror general consideră că eliberarea unor persoane ale lumii criminale i-a făcut o mare defavoare procurorului general.
„Societatea a văzut niște eliberări, VIP-uri ale lumii criminale, care se deosebesc de cele din anii 90 față de cele din anii 2000, cu gulerașe albe, cu infracțiuni financiar-bancare, economice, dar toate cad sub incidența de crimă organizată, iar eliberarea acestor persoane a produs o dezamăgire în societate și i-a adus o mare defavoare procurorului general”, a concluzionat Valeriu Gurbulea.
La începutul lunii ianuarie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dat citire unui apel în legătură cu atacurile din sfera politicului asupra independenței Procuraturii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.
Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
„Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde de detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.
Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.
Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:
”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International.
De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.
Întrebat asupra acestui aspect, Dmitri Peskov a spus că nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.
Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova